Nachspiel på Melhus: Glattbarbering av skalle og påtenning av skjegg og rompehår, men ble frikjent for voldtekt med agurk

Nyheter: Nachspielet på Melhus tok fullstendig av og endte med dom for 26-åring i Trøndelag tingrett.

26-åringen ble av påtalemyndigheten siktet for flere forhold, som skal ha funnet sted på et nachspiel i Melhus.

Blant annet ble han siktet for å ha sendt en snap der han holder en agurk som var innført i endetarmsåpningen til en sovende festdeltaker.

Retten behandlet også et punkt der tiltalte skal ha tent på rompehårene til den samme personen.

«Moroa» startet utpå natta med at barbermaskina kom frem, og at to av festdeltakerne frivillig ble glattbarbert på hodet.

» I forkant av eller i løpet av denne klippeseansen forsøkte to av festdeltakerne å brenne av håret til den tredje, men de fikk det ikke til å brenne. Det ble også forklart at det ble forsøkt å brenne av noe skjegg på haka hans og at han ikke motsatte seg det»  heter det i dommen.

Deretter var det frem med tegnesakene:

» En gang ut over natten eller morgenen etter barberingen sovnet eller drakk fornærmede seg bevisstløs. Da han sov ble det tegnet i hele ansiktet hans, på det glattbarberte hodet og på den ene hånden hans med sort sprittusj. Det ble i retten fremlagt et bilde av dette, heter det i dommen.

Frikjent for agurk-voldtekt

Ifølge retten ble det ikke ført tilstrekkelig bevis for voldtekt med agurk. Siktede erkjente imidlertid å ha tent på rumpehårene til fornærmede og at dette var gjort med forsett.

Fornærmede forklarte for retten at han hadde våknet til av at det ble veldig varmt på rumpa, men at han ikke følte smerte eller annet ubehag.

Etter en samlet helhetsvurdering kom retten frem til at straffen settes til en bot på kroner 1.500,-.

Retten mente at hendelsene må sees i sammenheng med øvrige hendelser på samme fest den aktuelle kvelden. Det er gitt flere forklaringer om at det var vanlig at man ble utsatt for ulike spøker dersom man sovner på fest i miljøet siktede og fornærmede er en del av, påpeker retten.