Nå skal D.D.E. for første gang spille hitlåtene for et sittende publikum

Nyheter: For første gang i sin lange karriere skal D.D.E. fremføre sine største hitlåter foran et sittende publikum på turné til kulturhusene.

Det skjer til høsten, ble det kjent onsdag formiddag. Dermed tar D.D.E. samme grep som svenske band som Lasse Stefanz og Sven Ingvars har gjort, og lar sangene bli lyttet til på en annen måte.
annonse

Sittende publikum

Selv om det folkekjære trønderbandet har spilt førjulskonserter for et sittende publikum i årevis, har de aldri fremført sine store hitlåter i dette formatet. Det tror Bjarne Brøndbo vil gi sangene større fokus, sier han til NTB:

– Vi har aldri tatt våre store hiter inn fra festival- og rockescenen. Kulturhusformatet vil gi en større ro, men det kommer også til å bli rock’n roll.

D.D.E.-sjefen lover «Vinsjan på kaia», «E6», «Nykoka kaffe», «Det fine vi hadd sammen» og «Som splintra speil», men sliter med å måtte velge bort sanger når bandet skal spille i 90 minutter. Derimot gleder han seg til en annen ting – å prate mellom låtene.

annonse

Elsker å underholde

– Jeg elsker å underholde mennesker, og i en konsertsal får det som skjer mellom sangene verbalt, en mye viktigere funksjon.

Forestillingen «D.D.E. – Graitest Hits» vil inneholde både et bredt utvalg sanger og historier fra over 30 år på veien. Den gamle amerikakofferten til Frode Viken, bandets gitarist og låtskriver som gikk bort i 2018, står sentralt på scenen.

Ut av den skal det hentes minner fra turnébussen og på øvingslokalet, heter det ifølge hjemmesiden: «Det handler om starten, om å skape og ville noe, møter med fans, og ikke minst en god porsjon røverhistorier».

(©NTB)