Nå blir det parkering og parsellhage på denne ledige tomta

Nyheter: Bobilparkeringen på Øya har for liten kapasitet. Nå er den gamle "Tollposttomta" vis á vis Dora i ferd med å bli et mye bedre alternativ for besøkende som kommer til byen med bobil.

Daglige henvendelser til kundeservice i sommerhalvåret bekrefter at det eksisterende tilbudet ikke har vært godt nok, og plassmangelen har skapt store frustrasjoner for både tilreisende og nærmiljøet på Øya, heter det i en pressemelding fra Trondheim Parkering.

Den gamle bobilparkeringen på Øya lå i idylliske omgivelser, men hadde hverken kapasitet eller fasiliteter til å imøtekomme det økende antallet bobiler fra inn- og utland.

I fjor var situasjonen såpass kritisk at det måtte etableres en midlertidig bobilparkering på Lade.

–Denne ble tatt godt i mot, men er ikke lengre tilgjengelig på grunn av byggeaktivitet på idrettsanlegget. Å finne bynære arealer som var store nok til formålet var ikke en enkel oppgave i en tett by som Trondheim. Det hastet å finne et alternativ, og heldigvis fant vi et like før sommeren, forteller Gunn Helene Nordgaard, markedsansvarlig ved Trondheim Parkering.

Bedre beliggenhet og flere fasiliteter

Trondheim Parkering har inngått en leieavtale med Bane Nor Eiendom om å disponere 5000 m2 av arealet til den gamle «Tollposttomta», vis á vis Dora, til bobilparkering.

Her blir det plass til 50 bobiler og tilgang på strøm, rent vann, og tømmestasjon. For å dekke inn drifts- og etableringskostnadene vil plassen bli avgiftsbelagt med timestakst og døgntakst.

Den nye parkeringsplassen skulle stått ferdig tidligere i sommer, men har blitt forsinket på grunn av saksbehandling og en del uforutsette utfordringer i gravearbeidet.

– Den nye bobilparkeringen skulle opprinnelig åpne 1. juni, men vi oppdaget fort at dette var et vel ambisiøst estimat, sier Nordgaard.

Den nye bobilparkeringen skal være et godt tilbud til tilreisende, samtidig er det nødvendig å gjøre tiltak for å unngå belastning på nærmiljøet. Etablering av tømmestasjon har i følge Trondheim Parkering vært spesielt viktig å få på plass, men har også medført en del forsinkelser.

–Akkurat nå er byggingen i sluttfasen, og vi håper den skal være offisielt åpnet innen neste helg, altså 11. august, sier Nordgaard.

Nærhet til shopping, kultur og naturopplevelser

Svartlamoen, Midtbyen, Solsiden, Sentralstasjonen, Hurtigrutekaia og Ladestien med sine mange attraksjoner og opplevelser ligger i gangavstand fra den nye bobilparkeringen.

–Kultur, shopping og naturopplevelser ligger bare et steinkast unna, og vi håper og tror at dette blir en svært god beliggenhet for både besøkende, og næringslivet i området, sier Nordgaard.

Besøkende kan også glede seg til å se det spire og gro i Trondheims nye parsellhage som etableres i det sjarmerende hjørnet på tomta.

Parsellhagen er en del av det fireårige forskningsprosjektet “Becoming the city” v/arkitekt og stipendiat Bjørn Inge Melås, og er et inititativ fra Klimafestivalen som arrangeres i slutten av august.

Trondheim Parkering støtter prosjektet fullt ut og valgte derfor å stille arealet på 500m2 til disposisjon, heter det i pressemeldingen.