– Vi har fått vitneopplysninger som gjør at vi nå kan gå etter én eller flere navngitte personer, sier politiadvokat Trygve Angen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet mistenker minst to øvrige personer etter hendelsen. Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hvem de mistenker, men opplyser at de har konkrete spor å gå etter.

En mann i 30-årene ble skutt i magen og en arm torsdag kveld.

Så langt er to menn i 20-årene siktet for medvirkning til drapsforsøk i saken.

– Frykter represalier

Mannen som ble pågrepet fredag, skulle etter planen avhøres lørdag ettermiddag.

– Han ønsker ikke å forklare seg og begrunner det med at han er redd for represalier. Vi har ikke funnet noe som indikerer at han er direkte involvert i skadehendelsen, sier Angen.

Mannen er foreløpig ikke løslatt.

– Vi må avklare en del ting før han eventuelt blir det, sier politiadvokaten.

Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Jeg er blitt pålagt taushetsplikt av etterforskningsmessige årsaker, og all henvendelse må skje til politiet, sier mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, til Adresseavisen.

Mannen som ble pågrepet torsdag kveld, er løslatt, men er fortsatt siktet i saken.

Relasjon mellom de involverte

Den fornærmede mannen var ikke et tilfeldig offer, ifølge politiet. De involverte skal være knyttet til et kriminelt miljø.

– Det er en relasjon mellom dem i den forstand at de visste hvem hverandre var. Vi har ikke konkludert med motivet. Det er en av tingene vi prøver å finne ut av, sier Angen.

Vitner har forklart at de observerte en form for krangel eller konfrontasjon i forbindelse med hendelsen. Kriminalteknikere har funnet to tomhylser og en kniv på åstedet.

Politiet jobber fortsatt med å gjennomgå videomateriale fra overvåkingskameraer i området og fra biler med dashbordkamera. Det er fortsatt generell bevæpning i Trøndelag som følge av hendelsen.

Mannen i 30-årene som ble skutt, ligger på St. Olavs hospital og er ikke kritisk skadd. Han har forklart seg for politiet og har fått oppnevnt bistandsadvokat.

– Det går bra med ham etter forholdene. Han har fått skader i magen og i armen, men er ved bevissthet, sier Angen.

(©NTB)