Nå er det kvinnene som styrer Adresseavisen

Nyheter: I dag ble Kirsti Husby (45) ansatt som sjefredaktør i Adresseavisen. Dermed har avisen bare kvinner i toppledelsen.

Husby blir Adressas første kvinnelige sjefredaktør – og akkurat nå er det bare kvinner i Adresseavisens øverste ledelse:

Under seg har Husby politisk redaktør Tone Sofie Aglen, utviklingsredaktør Ingeborg Volan Administrerende direktør i Adresseavisen er Tove Nedreberg.

Redaksjonen fikk nyheten om redaktøransettelsen i morges:

Husby har jobbet  i Adresseavisen siden 1998, først som økonomijournalist og deretter som nyhetsjournalist.

Fra 2002 var hun reportasjeleder for nyhetsavdelingen i fire år før hun ble nyhetsredaktør fra 2006 til 2012.

I 2012 ble hun utviklingsredaktør før hun igjen kom tilbake som nyhetsredaktør i 2015.

Kirsti Husby er født i Trondheim, men oppvokst i Bjugn. Sine første erfaringer som journalist fikk Husby som frilanser og sommervikar i Fosna-Folket.

Ansatt uten utlysning

I en pressemelding fra Adresseavisen og Polaris Media heter det at styret fant det riktig å ansette Husby uten ny utlysningsrunde:

– Med bakgrunn i Husbys lange journalistiske erfaring, hennes dyktighet som redaksjonell leder gjennom en årrekke og som sterkt delaktig i den fine utviklingen Adresseavisen har hatt de siste årene, besluttet styret i Adresseavisen å ansette Husby som ny sjefredaktør i Adresseavisen. Både Stiftelsen Polaris Media og Adresseavisens redaksjonsklubb har avgitt positive uttalelser i forbindelse med ansettelsen, heter det.

Den nye redaktøren kommenterer ansettelsen slik:

– Jeg er stolt og glad for å ha fått tillit til å lede redaksjonen i Adresseavisen i tiden fremover. Vi har fått til mye som vi kan være stolte av de siste årene. Vi har markert oss på viktige journalistiske satsninger og vunnet prestisjetunge priser som Årets avis i fjor og Årets innovasjon i år. Jeg gleder meg til å bygge videre på dette.

– Selv om vi har fått til mye bra de siste årene er det ingen tvil om at vi utfordres av krevende tider i mediebransjen, og at endringer skjer raskt. Vi må fortsatt holde høyt tempo på fornyelse og bli enda flinkere til å utvikle journalistikken på digitale plattformer for å imøtekomme lesernes krav til oss, sier Husby.

– Samtidig er jeg sikker på at det viktigste vi gjør hver eneste dag er å lage journalistikk som betyr noe for leserne våre og som skaper debatt om viktige tema og samfunnsområder, sier den nye sjefredaktøren som tiltrer stillingen i dag.

Polaris-sjef Per Axel Koch  karakteriserer Kirsti Husby som en fremtidsrettet redaktør:

– Husby har hatt en sentral posisjon i Adresseavisens gjennom en årrekke og har opparbeidet seg en posisjon som en av Norges mest anerkjente nyhetsredaktører. Jeg har stor tro på at Husby vil bidra til fortsatt fremgang for Adresseavisen som et av de ledende mediehusene i Norge