Det beste været i Midt-Norge kommer før helgen, hovedsakelig på torsdag og fredag. Slik er det også i resten av landet.

Møre og Romsdal får smake på samme været som Vestlands-fylkene lenger sør, noe som betyr et lite pusterom torsdag og fredag med relativt greie temperaturer, sol og oppholdsvær. Deretter kommer regnet lørdag og søndag, sammen med litt synkende temperatur.

Det er usikkert hvor mye nedbør som kommer, men vinden vil holde seg på et rolig nivå.

– Lavtrykket drar også med seg varm luft, så selv med nedbør vil det være en behagelig temperatur, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen ved Værvarslinga i Nord-Norge til NTB.

Trøndelag vil været ligne mer på det som kommer i Nord-Norge, og da spesielt i Nordland. Det betyr relativt milde temperaturer på opp mot 16–17 grader fra torsdag og fredag, mens gradene søndag synker noe samtidig som nedbøren kommer på ettermiddagen.

I Nord-Norge blir spesielt fredag en fin dag med temperaturer mellom 10 og 15 grader i Nordland.

– Et nytt lavtrykk på vei inn fra Norskehavet sørger for at det blir mer nedbør lørdag i Nordland og Troms, spesielt i ytre strøk, mens Finnmark ser ut til å slippe unna, sier hun.

Kort lyspunkt på Vestlandet

Vestlandet har fått voldsomt med nedbør det siste døgnet, helt opp mot 151 millimeter på Gullfjellet i Hordaland, men også der går det mot gradvis lettere vær, i alle fall for en stakket stund.

– Det blir en liten smak av sommer med temperaturer mellom 14 og 17 grader og opp mot 20 grader lokalt fra torsdag, men moroa varer ikke lenge, konstaterer Nordhagen.

Allerede torsdag ettermiddag kommer et lavtrykk som vil gi økende vind og nedbør i løpet av fredagen. Også lørdag og søndag vil inneholde mye nedbør, men det er usikkert hvor mye som kommer.

Pent østafjells

Østafjells vil også få smake på en siste rest av sommer, spesielt i indre strøk. Buskerud, Vestfold og Telemark kan få opp mot 20 grader og veldig pent vær inn mot helgen, men deretter mer skyet. Nedbøren vil sannsynligvis holde seg borte.

– Det vil bli et lavt skydekke som fører til noe tåke. Også Østafjells vil det beste været komme før helgen, og regnet vil holde seg borte, men det kan komme litt utover dagen på søndag. I fjellområdene kan det komme økende vind, men Østlandet ligger mer skjermet til og vil kunne få nyte mest oppholdsvær og behagelige temperaturer, avslutter statsmeteorologen.

(©NTB)

[email protected]