Topplag med restaurantfolk bak nyåpning av Tregården

Nyheter: Nå er det klart hvem som overtar.

Fire erfarne restaurantfolk med etternavn Kolstad, og med bakgrunn fra bl.a. Bryggen, Den Gode Nabo, Credo, Krambua, Renaa og Le Bistro, tar over driften av Tregården på Persaunet.

Brødrene Stein Morten, Trond og Steffen Kolstad har alle vært sentrale aktører i Trondheims restaurantverden siden Trond begynte på Royal Garden i 1985.  Senere har han drevet sagnomsuste Bryggen og søsterrestaurantene Chablis, Sabor, Den gode Nabo og Asian Cooking. Nå skal han jobbe sammen med de to brødrene sine og sin eldste sønn Kristian når Tregården Restaurant på Persaunet gjenåpner under full Kolstad-ledelse i mai, skriver Vinpuls.

Erfarne folk

-Det var vel bare et tidsspørsmål før vi skulle gjøre noe sammen. Anledningen ble Tregården, sier eldstemann Stein Morten Kolstad til Vinpuls

Han avslutter nå en periode på åtte år som daglig leder ved Krambua for å gå på som daglig leder for det nye Kolstad-prosjektet på Persaunet.

Stein Morten har tidligere jobbet ved Den gode nabo samt drevet Dolly Dimple på Lillehammer i seks år.

Yngstebror Steffen Kolstad kommer nå fra restaurantsjefstilling på Le Bistro for å bli ansvarlig for selskapssiden av Tregården-konseptet. Han har blant annet jobbet ved Bryggen, Mojo og Credo.

Les mer om vin, mat og restaurantliv på vinpuls.no

Trond Kolstad, den kanskje mest profilerte av de tre brødrene, etter sin lange virksomhet på Bakklandet, tar på seg kokkejakka igjen, men sier selv av han blir en slags altmuligmann på Tregården.

Tronds sønn Kristian Kolstad blir kjøkkensjef ved Tregården, som beholder sitt navn også under de nye driverne.

Yngstemann Kristian er ikke uten restauranterfaring han heller:

– Jeg har vel gått med kokkelua på siden jeg var tre år», sier han til Vinpuls om sin oppvekst i restaurantlokalet til Bryggen og Chablis på Bakklandet.

Kristian hadde sin læretid på Britannia, og jobbet deretter på Feinschmecker i Oslo og for Renaa både i Trondheim og Stavanger. Han avtjente militærtjenesten som kokk på Kongeskipet, og har også vært kokk ved Norges Ambassade i London i ett år.

Ærlig og ekte

Og matkonseptet?

– Ærlig, ekte, tøft og enkelt. Et viktig innslag blir en stor gassgrill som skal sørge for at vi kan servere skikkelig kjøtt, barbeque, svineknoker, burgere eller kylling. Vi skal få til mye spennende rundt denne gassdrevne grillen, sier Trond Kolstad som selv drar til Frankrike i en uke for å perfeksjonere seg på nettopp denne grillen.