Nå har Christian Wiig fått dommen etter at han slo seg vrang på legevakta

Nyheter: - Saken har vært en stor belastning, sier Christian Wiig.

I dag klokken 1500 troppet Wiig opp i resepsjonen i tingretten. Der fikk han dommen forkynt: Wiig er frifunnet for ordensforstyrrelsen ved akutten på St. Olavs:

– Det er jeg veldig fornøyd med. Saken har vært veldig belastende. Jeg tok en fight, og ga meg ikke uten videre på at jeg hadde gjort dette i beruset tilstand. Jeg var utenfor meg selv fordi jeg hadde fått en hjernerystelse, sier Wiig til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Forsøkte å bite

Retten mener Wiig har ført bevis for at Wiig hadde en hjernerystelse, og at det var årsaken til at han slo seg vrang på Legevakta.

Forelegget på 8000,-, som han nektet å vedta, ble utstedt fordi Wiig den 24. september i fjor «i beruset tilstand» ha opptrådt aggressivt og høylytt på akuttmottaket, tatt tak i og holdt fast i armen til en sykepleier, og deretter forsøkt å bite ham i armen. Under en legekonsultasjon, skal han i tillegg ha forsøkt å sparke en lege.

Wiig bestred ikke opptrinnet på akutten, men avviste at det skjedde fordi han var beruset – slik påtalemyndigheten mente.

– Jeg antar at jeg på sykehuset var påvirket, men ikke beruset. Jeg hadde en bevissthetsomtåkning etter en hjernerystelse. Jeg tror at jeg må ha følt meg angrepet og forsøkt å forsvare meg, sa Wiig i prosedyren ifølge Adresseavisen.