Nå kan du tipse Reitan om en ildsjel som fortjener to millioner kroner

Nyheter: For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er kommet inn mange nominasjoner, men de ønsker enda flere tips. Nominasjonen stenger 2. mai. Hvem mener du fortjener prisen?

– Vi får stadig inn gode nominasjoner som viser at det finnes mange dyktige ildsjeler i dette landet. Nå minner vi om fristen og håper på enda flere gode tips og nominasjoner fra lokalmiljøene rundt i hele landet, sier Odd Reitan. Mange blir overrasket når de får vite at alle kan nominere og dermed påvirke hvem som kan få de 2 millioner kronene i år, avslutter han.

Tenk på hvem du mener fortjener 2 millioner og send inn ditt tips  her. 

De siste to vinnerne fikk prisen for bekjempelse av ensomhet med teknologi og for sitt mot til å bekjempe radikalisering og ekstremisme.

I 2022 ble Karen Dolva Årets Ladejarl, og vant 2 millioner kroner for å ha utviklet varm teknologi for å bekjempe ensomhet. Karen Dolva har sammen med selskapet sitt No Isolation utviklet teknologi som gjør det mulig for barn, unge og eldre å ta del i det sosiale uten å fysisk være til stede.

Med et kamera og en mikrofon bekjemper og belyser Deeyah Khan temaer som ekstremisme, radikalisering og muslimske kvinners rettigheter. Hun ble hedret som Årets Ladejarl for å være uredd og kompromissløs, og for å vise frem sannheter som ellers ikke er synlig. Deeyah Khan ble Årets Ladejarl i 2021.

I årene bakover er det sterke vinnere av prisen. Helle Aanesen ble Årets Ladejarl 2019 for sitt engasjement for å gi kreftsyke hjelp til å mestre livet og inspirere til fysisk aktivitet. Tale Maria Krohn Engvik, også kjent som Helsesista, som gjennom Snapchat møter ungdom på en ufarlig og enkel måte. Ada Sofie Austegard som etablerte Stine Sofies Stiftelse for å sette rettighetene til ofre, pårørende og etterlatte av voldtekt, drap og urettferdighet på dagsorden. Johan Olav Koss fikk prisen for å sikre at flere millioner krigsrammede barn får kvalitetsutdanning, utvikling av egne mål og verdier, og gleder gjennom fysisk aktivitet, lek og idrett. Rektor ved Elvebakken videregående skole, Per Solli, ble Årets Ladejarl for å forvandle skolen som toppet fraværs- og frafallstatistikken til å bli en suksesshistorie.