En av dem er Amaile Valmyr Wikmark (17) fra Charlottenlund:

– Jeg vil bruke Idol for å prøve å finne en vei inn i musikken og finne min egen stil, forteller Wikmark til trondheim24.no mens hun venter på å komme inn på precast.

Image with visual paralax effect

Trondheim er best

– Jeg er nesten like spent som deltakerne, sier årets programleder Katarina Flatland, som har sitt første år som programleder:

– Det føles utrolig godt å være i gang etter lange forberedelser. Nå er vi i gang, vi starter selvfølgelig det beste stedet – Trondheim, sier Flatland som synes det er overveldede å se at så mange har meldt seg på og står i kø.

– Vi har saumfart Norge for å finne de beste talentene. Det håper jeg vi gjør og det har vært veldig mange påmeldte i år. Vi tror tiden er riktig. Idol har hatt en pause på et år. Og så har vi jo et lite jubileum – det er 10 år siden Kurt Nilsen vant første sesong, sier hun.

– Finner vi den nye Kurt Nilsen i Trondheim, Oslo eller Bergen?

– Hehe, det er det jeg er litt spent på. Jeg tror hvert fall at vi finner nye talenter som ikke har kommet til å bli oppdaget hadde det ikke vært for Idol. Det er en døråpner for mange. Jeg tror det finnes noen uslepne diamanter her, sier hun.

– Idol er et stort arrangement for oss. Vi er mange i sving for at det skal bli en bra produksjon, sier hotelldirektør Line Vikrem Rosmæl.

Produksjonsteamet vil ikke gå ut med hvor mange av de 250 påmeldte som blir plukket ut. Det er et stort maskineri som står bak Idol, godt over 40 personer er involvert i selve produksjonen.