Nå går det mot teaterhus på Rosendal kino

Nyheter: Styret i Teaterhuset Avant Garden vedtok i går kveld å gå videre med tilbudet fra Trym Eiendom. Dermed blir det trolig teater i Rosendal Kino.

– Deres konsept for Rosendal teater møter best våre behov. Vi går nå inn i kontraktsforhandlinger og håper at de ender opp i innflytting i nye lokaler, heter det i en uttalelse fra teateret, som understreker at det ikke er fattet et endelig vedtak om kontraktsinngåelse.

Et endelig vedtak fattes i slutten av februar 2017.

Dermed kan det se ut som Powerhouse på Brattøra er feid av banen i sluttrunden. Stine Hostad, leder for Entra Eiendom i Trondheim har tidligere uttalt til trondheim24 at de sterkt ønsket en kulturaktør på Brattøra:

– Vi har en egen plan for aktivisering av bygulvet og førsteetasjene i våre eiendommer. Vi ønsker oss et Avant Garden som merkes godt og som skaper aktivitet, uttalte Hostad tidligere i høst.

Karl Johan Kopreitan, som er daglig leder i Trym Næring AS, ser nå trolig  slutten på en lang runde for å få på plass en leietaker:

Han har ventet i tre år:

Kopreitan sier til Trondheim24.no at dette er verdt å vente på, men innrømmer at de aldri hadde sett for seg at det skulle ta tre år:

–En vanlig utleier ville kanskje sagt «finn på noe annet,» men vi har hele tiden sagt at vi ønsker kulturutvikling i Østbyen. Teaterhuset Avant Garden er en så attraktiv leietaker så vi har valgt å vente, sier han.

En av de som har engasjert seg i bruken av Rosendal, er Stephanie Palomino Davadi, redaktør i nett-tv-kanalen «Kulturrom»:

– Jeg er glad for at lokalet blir brukt til kultur.  Hvis ikke hadde jeg samlet sammen en gjeng og funnet på noe annet. Det hadde i alle fall vært en drøm. Så hadde det vært ekstremt bra om Moskus tar i bruk Avant Gardens gamle lokaler. Moskus er jo Trondheims kuleste utested med mye bra musikk. Og Trondheim trenger jo flere scener, sier Davadi.