NÅ: Første koronadødsfall i Norge er bekreftet

Nyheter: Erna Solberg: Første koronadødsfall er bekreftet.

Saken oppdateres. 

Torsdag kveld ble det første koronadødsfallet i Norge bekreftet, bekrefter statsminister Erna Solberg (H).

– Vi har nå i kveld fått vite at det første dødsfallet har skjedd på grunn av covid-19, et eldre menneske, som har vært syk, og som da altså har dødd. Og dette er jo grunnen til at vi tar så inngripende tiltak, sa Solberg på direkten på Dagsrevyen.

– Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare, og som ikke vil tåle det en så hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Vi må i solidaritet med disse sørge for at vi forsøker å bekjempe dette viruset så godt som mulig, sa Solberg.

Helseminister Bent Høie (H) uttrykte torsdag sin medfølelse med dem som er rammet.

– Har den største medfølelse

– Jeg har den største medfølelse med dem som i dag har mistet en av sine. Vi har fått det første dødsfallet i Norge som en følge av koronaviruset, og vi kommer beklageligvis til å oppleve flere, slår Høie fast i en kommentar til NTB.

Tidligere torsdag innførte regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid i Norge mot koronaepidemien.

– Vårt mål er at koronaviruset skal ta så få liv som mulig i Norge. Derfor har vi nå satt i verk svært strenge tiltak. Jeg oppfordrer alle til å bli med på dugnaden for å stoppe smitte og forhindre at mange blir alvorlig syke. Det er en dugnad som redder liv, sier Høie.

Over 1.000 er nå døde i Italia

Tallet på døde i Italia som følge av koronaviruset, har passert 1.000 etter at 189 nye dødsfall er registrert, ifølge helsemyndighetene.

1.016 personer er nå registrert døde som følge av viruset, opplyser myndighetene torsdag. Det er 189 flere enn onsdag og en økning på 23 prosent på ett døgn.

Det samlede tallet på smittetilfeller 15.113. Torsdag lå til sammen 1.153 mennesker på intensivavdelinger ved sykehusene i de hardest rammede regionene i Italia.

– Opp mot 10.000 kan smittet i Storbritannia

Mellom 5.000 og 10.000 mennesker kan være smittet med koronaviruset i Storbritannia, anslår britiske myndigheter.

Så langt er det registrert 590 smittetilfeller i Storbritannia, og ti personer er døde.

Slik er smittesituasjonen i Trøndelag: