Optimismen er tilbake: Færre frykter konkurs

Nyheter: For fem uker siden fryktet nesten halvparten av korona-rammede bedrifter at de ville gå konkurs på grunn av koronatiltakene. Nå er optimismen tilbake.

I en undersøkelse foretatt av NHO Service og Handel, som blant annet organiserer frisører og butikker – som har vært hardest rammet av de strenge tiltakene – så er bedriftene langt mer optimistiske nå.

På det meste har konkursfrykten vært skyhøy innen tjenestesektoren. Hele 46 prosent av bedriftene i denne sektoren svarte ja på at det var en reell risiko for at bedriften kom til å gå konkurs som følge av koronaviruset for fem uker siden. Nå er tallet nede i 23 prosent.

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

Resultater

– Det viser at det enorme arbeidet som er lagt ned, og den store kostnaden vi har tatt som samfunn for å få på plass kompensasjonsordningen, ser ut til å gi resultater, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at 30 prosent av medlemsbedriftene sier de har problemer med å dekke løpende utgifter. Dette er også en markant nedgang siden uke 13 da tallet var på 49 prosent. 7 prosent av medlemsbedriftene sier de har sagt opp ansatte, mens 22 prosent planlegger oppsigelser.

Kaltenborn understreker at når Norge nå sakte åpner opp igjen, er det viktig at beslutningstakere i hele samfunnet er med å sikre arbeidsplasser gjennom å gjøre investeringer, starte prosjekter og kjøpe tjenester fra private bedrifter. Dette mener hun vil redde arbeidsplasser og bedrifter.

(©NTB)