Foreldrene til Odin: – Vi har ikke gitt opp letingen

Nyheter: Riksadvokaten har besluttet å opprettholde henleggelsen av forsvinningssaken til Odin André Hagen Jacobsen. Dermed er saken endelig avgjort. Foreldrene understreker samtidig at de ikke har gitt opp letingen.

Det skriver Adressa.

– Riksadvokaten har avgjort Odin-saken. Beslutningen om henleggelse opprettholdes. Riksadvokatens beslutning kan ikke påklages, slik at nå er saken endelig avgjort, skriver statsadvokat Kaia Strandjord i en epost til Adresseavisen.

«intet straffbart forhold»

Statsadvokatene i Trøndelag henla saken 11. januar i år som «intet straffbart forhold». Odins foreldre klaget inn henleggelsen til Riksadvokaten, men fikk altså ikke gehør.

Odin André Hagen Jacobsen (18) fra Skaun ble meldt savnet av foreldrene etter at han ikke kom hjem fra en bytur i Trondheim i november 2018.

– Vi er selvsagt skuffet over at Riksadvokaten konkluderer med at klagen ikke tas til følge og at saken forblir henlagt. Vi er også forundret over argumentasjonen og over at Riksadvokaten stiller seg så ukritisk til politiets framstilling. Våre innspill er ikke tatt til følge, sier foreldrene til NTB.

De understreker samtidig at de ikke har gitt opp letingen.