Nå er det avgjort at Brattøra får et signalbygg i verdensklasse

Nyheter: Etter sju år på tegnebrettet er det endelig klart for bygging av Powerhouse på Brattøra.

Nå er det klart at Entra har sikret leietakere til halve bygget og spaden stikkes i jorda 1. april.
Nyheten ble sluppet i en børsmelding i dag.

Bygget skal stå ferdig 1. mars 2019.

– Vi kan nå endelig sette punktum for planleggingen og starte byggingen. Dette blir verdens nordligste plusshus for kontorbygg. Det innebærer at vi hjelp av solceller vil produsere mer strøm enn bygget trenger, sier administrerende direktør Arve Regland i Entra ASA, til adressa.no.

Dermed får Trondheim får Trondheim signalbygg i verdensklasse tegnet av Snøhetta.

Entra har sammen med de fremste kompetansemiljøene i Norge innen bygg og energi prosjektert et bygg som produserer mer energi enn det bruker.

Formen på bygget er optimalisert for å fange sol og dermed produsere mest mulig energi. På denne måten går bygget i pluss energiregnskapsmessig.

Optimal utnyttelse av sol, sjøvann som råvare for oppvarming og kjøling, samt et ekstremt lavt energiforbruk, gjør at Powerhouse Brattørkaia vil produsere mer energi enn bygningen vil bruke.

Overskuddsenergien i byggets driftsfase vil i løpet av byggets levetid dekke inn energien som er gått med til produksjon av byggevarer, transport, oppføring, drift og avhending av bygget.

Det er også et mål at bygget skal oppnå den høyeste klassifiseringen i miljøsertifiseringssystemet BREEAM; Outstanding.

Dette er en internasjonalt anerkjent metode for klassifisering av bærekraftige bygg, som inkluderer en rekke miljøegenskaper.