Åpningsdatoen for Odd Reitans Britannia Hotel er nå bekreftet: Hotellet reåpner 01. April 2019, etter nærmere tre års omfattende total-renovering. Online booking av overnatting åpner i dag.

Britannia Hotel åpnet første gang i 1870 i Dronningens Gate i sentrum av Trondheim og går nå igjennom en av de største totalrenoveringene innen hotellnæringen i Skandinavia noensinne. Totalinvesteringen beløper seg til over 1 milliard kroner.

Når hotellet åpner dørene i april 2019 vil hotellet fremstå som nytt på alle områder rent fysisk, med klassiske fem stjerners tjenester, som blant annet 24 timers roomservice, turn down service på alle oppgraderte rom, doorman og concierge.

Image with visual paralax effect

Skissen viser de luxe rom på Britannia hotel

Et av Skandinavias beste

Samtidig blir Britannia nå et frittstående hotell uten noen kjedetilknytning.

– Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som ett av Skandinavias aller beste hotell, et reisemål i seg selv. Hotellet skal være et naturlig førstevalg for bespisning i Trondheim med seks ulike mat- og drikkekonsept, fra spennende, uformelle restauranter, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, som skal drives av Bocuse D`Or sølvvinner i 2017, Christopher William Davidsen. Ambisjonen for Speilsalen følger ambisjonene for hotellet, å lage en av Norges aller beste restauranter, opplyses det i pressemeldingen .

Britannia får 257 nye rom og flere flotte suiter, hvorav toppsuiten, Tårnsuiten er på over 220 kvm.

Hotellet får også oppgradert spa og velværeavdeling på over 1200 kvm med eget nytt fitness center i tilknytning til dette.

Revet og bygget opp igjen

Under  renoveringen har man revet store deler av hotellet og bygget det opp igjen fra grunnen av. Kun det kjente fasadebygget mot Dronningens gate fra 1897 står igjen, med Palmehaven fra 1918, Salongene og Speilsalen.

Fasaden blir bevart og pusset opp til slik det opprinnelig var. Innvendig er alle etasjekonstruksjoner satt opp på nytt.

Alt av ventilasjon, elektriske og tekniske anlegg er nytt. Bygget får passivhus standard og hele hotellet klassifiseres som A-klasse bygg.

Hotellveteranen Bjarte Gjerde har ledet arbeidet for Britannia Hotel AS siden 01. Januar 2016. Mikael Forselius er ansatt som hotelldirektør og Peter Gjerde er markedssjef.

– Målet med satsingen er å bidra til å løfte Trondheim som internasjonal destinasjon og trekke flere internasjonale gjester til byen og tilføre et nytt, spennende hotellprodukt og restauranthus både til nye internasjonale gjester, men også nasjonale og lokale. Ambisjonen er at Britannia Hotel skal bli et reisemål i seg selv, heter det i pressemeldingen.