Muslimer i Trondheim ber om hjelp fra politiet etter skytingen

Nyheter: Muslimer over hele landet føler seg utrygge etter moskeskytingen.

I flere av landet største byer melder muslimer om at sikkerheten i moskeene ikke er god nok, ifølge Vårt Land.

Mellom 600 og 700 medlemmer møter opp til fredagsbønn i Bergen moské ukentlig. Styreleder Badreddine Maizi sier de savner tiltak fra myndighetene.

21 år gamle Philip Manshaus angrep lørdag 10. august moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum. Han avfyrte skudd, men ingen ble alvorlig skadd i skytingen. Manshaus er siktet for terror.

Kommer til kort

Også i Det muslimske samfunnet i Trondheim mener medlemmene at sikkerhetstiltakene kommer til kort. Styreleder Umer Farooq sier at moskeen har vært i kontakt med politiet og etterspurt opplæring i å håndtere trusselsituasjoner. De er i løpende kontakt med politiet, sier han.

I Drammen er byens største muslimske menighet i gang med å bygge en helt ny moské. Da bygget ble tegnet, tenkte de ikke på å ta spesielle hensyn til sikkerheten, sier byggeansvarlig Sajid Mukhtar. Etter skytingen er flere av medlemmene bekymret.

– Vi spør oss hvordan vi kan sørge for at uvedkommende ikke slipper inn når vi er mange til stede, sier Mukhtar.

Det nesten ferdige bygget skulle etter planen velsignes i forbindelse med id-feiringen forrige uke, men byggleverandøren mente det var for utrygt og besluttet å avlyse arrangementet.

(©NTB)