Det er liveopptakene fra Motorpsychos 2015-konserter på Rockheim – hvor bandet spilte seg gjennom sin 1993-klassiker «Demon Box» i sin helhet – som skal utgis på vinyl og som CD.

I tillegg blir hele konserten å bivåne på Blu-ray.

Det er snakk om en folkefinansiert utgivelse , der fansen må kjøpe seg inn i moroa i forkant: Totalt legges tusen CD-bokser og tusen LP-bokser ut fredag for forhåndssalg.

Begge bokser vil ha følge av en egen bokboks, der Lars Ramslie har gjort som beatpoet Ken Kesey ønsket å gjøre med novellesamlingen «Demon Box» fra 1986: Å utgi den på løse ark i en boks.

– Keseys forlag sa naturlig nok nei, men denne ideen likte både Lars Ramslie, Motorpsycho og Falck Forlag så godt at vi like godt stjal bokideen og utvidet med både plater og film, sier Christer Falck – som er utgiver av «A Boxful of Demons».

Forfatter Lars Ramslie har skrevet en hel bok om «Demon Box»-utgeivelsen – på løsark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ramslie har tidligere skrevet et essay om «Timothy’s Monster» i bokutgivelsen «Supersonic Scientists», og byr nå på over 300 sider om «Demon Box og hva Ramslie føler platen handler om. Ifølge Falck tar forfatteren blant annet for seg bibelske referanser, syre, beatpoeter, Pink Floyd – og Charles Manson.

Motorpsycho i tidsriktig «Demon Box»-versjon. Foto: Stefano Giovannini / Falck Forlag

– Dette blir kun et fysisk produkt. Jeg tror det finnes en god del blodfans. Jeg lekket litt om den på en Motorpsycho-fanside, og etter det har jeg fått hundrevis av hendelser fra hele verden. Det er en ganske dyr boks, men dette er en plate som står veldig sterkt i katalogen til Motorpsycho-fans, sier Christer Falck til NTB.

Praktboksen er nummerert, og kommer i ulike utgaver – der blant annet nr. 1 tilbyr Bent Sæthers håndskrevne tekst av tittellåten attåt, mens de 300 første LP-boksene har gullfarget vinyl.