Går sammen og bygger landets største bilanlegg på Rosten

Nyheter: Motor-Trade og Prøven Bil flytter sammen og bygger nytt på Rosten.

To av Trondheims eldste og største bilforhandlere, Motor-Trade og Prøven Bil flytter i 2014 sammen i nytt bygg på Rosten. Sammen blir de to en gigant i bilbransjen, med arealer på totalt 13 000 kvadratmeter.
Mercedes og Peugeot forhandlerne skal fortsatt konkurrere om bilsalg, men samarbeide om bilklargjøring, parkeringskjeller, dekkhotell og kantine.

Kun salg, verksted og delelager holdes adskilt. Samarbeidet er unikt i norsk bilbransje, opplyses det i en pressemelding.

Samlet omsetning på over en milliard

-Vi vokser og tar stadig nye markedsandeler, og vi trenger mer plass. Vi skal skape gode opplevelser for kunden, og samlokaliseringen vil gi et flott og rasjonelt anlegg. Både våre kunder og ansatte vil nyte godt av det, sier Frithjof Anderssen, adm.dir i Motor-Trade.

En av eierne i Prøven Bil, Knut Fordal, mener de to selskapene blir en gigant i Trøndelag.

– Til sammen blir vi en gigant med over 3000 nye og brukte biler og en samlet omsetning på over en milliard kroner. At to konkurrenter flytter under samme tak er både nyskapende og spennende. Men Motor-Trade og Prøven Bil har lang tradisjon og kultur for samarbeid, og vi har samme leverandør. Så samlokalisering er en naturlig og riktig utvikling, sier Knut Fordal.

Nyskapende bilhus

Fordal og Anderssen er to tradisjonsrike bilfamilier, med røtter tilbake til før andre verdenskrig. Fordal er andre generasjons Peugeot forhandler, mens Anderssen er tredje generasjons Mercedes forhandler.

Begge synes det er vemodig å flytte, men de fremhever samtidig at flytting til Rosten betyr fornying. Bertel O. Steen AS, som er 50% eier av Motor-Trade, er også særdeles tilfreds med resultatet av prosessen.

-Vi trenger mer plass, og samlokalisering er et riktig valg. Vi er begge opptatt av fornying, og dette er unikt, sier Frithjof Anderssen.

– Både Prøven Bil og Motor-Trade kan bil, og når vi nå samler oss under samme tak får trønderske bilkunder et enestående bilvarehus med et enormt utvalg av person- og varebiler, sier Knut Fordal.

Starter bygging i mars

Det nye bilvarehuset skal bygges vis a vis Maskinagentur, på Rosten sør for Trondheim sentrum. Utbygger er eiendomsutviklingsselskapet Fabritius Gruppen AS, et selskap eid av Gjelsten Holding AS. Byggingen starter i mars 2013, og bygget ferdigstilles høsten 2014, forteller administrerende direktør Asgeir Solheim.

-Vi har eid tomten i flere år, men bygging har vært begrenset på grunn av kravet om ny E6 til City Syd før et byggeprosjekt kunne gjennomføres. Nå ser vi fram til å sette i gang med bygging utpå vinteren, og bidra til å realisere det nye bilhuset på Rosten, sier Solheim.

Til sammen skal det bygges nesten 20 000 kvadratmeter. Motor-Trade og Prøven Bil skal ha vel 13 000 kvadratmeter, mens resten er ledig for andre leietagere. Entreprenørselskapet Hent AS er valgt som totalentreprenør på oppføring av bygget, og Voll Arkitekter har tegnet det nye bilanlegget.