Molde-treneren ut mot RBK: De har blitt en Twitter-klubb

Nyheter: Molde-trener Erling Moe retter skarp kritikk mot Rosenborg etter at trønderklubben har avvist blankt å stå æresvakt for hans egne elever søndag.

Molde-sjefen gir i et intervju med Discovery klart uttrykk for at han ikke er spesielt imponert over avgjørelsen til eliteserierivalen.

– Det virker på dem som de har blitt en Twitter-klubb. De lar Twitter bestemme det som klubben skal gjøre. Det er merkelig og ikke den beste måten å ta bestemmelser på, synes jeg, sier han til kanalen.

Moe legger videre til at han selv og Molde-spillerne «hadde vært store nok» til å stille opp som æresvakter dersom seriegullet hadde endt i Trondheim.

Ydmykelse

Det var mandag at RBK meldte på egne nettsider at det ikke kom til å bli aktuelt å stå æresvakt kommende søndag.

– Æresvakt er ment som en handling av respekt for den nybakte seriemesteren. Vi opplever at Molde er mer opptatt av å påføre Rosenborg ydmykelse, enn å få fortjent respekt. Det kommer vi ikke under noen omstendighet til å bli med på, skrev trønderklubben.

Moe reagerer også på måten budskapet er formulert på.

– Det vitner om dårlig styring, sier Molde-sjefen.

Fagermo uenig

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo forstår på sin side ståsted Rosenborg har tatt i saken.

– Jeg skjønner dem godt. Jeg synes æresvaktgreiene er rart i en idrett som fenger over hele verden, hvor det handler om elsk og hat. Du kan ikke stå og dyrke motstanderen. Det er i så fall en merkelig tradisjon, sier Fagermo til TV 2.

Han ler godt av tanken på at hans egne spillere skulle stått æresvakt for spillerne til erkefienden Lillestrøm.

Glimt-trener Kjetil Knutsen mener på sin side at RBK burde applaudert Molde-spillerne.

– Det er ikke ydmykende å hylle noen som har gjort det bra. Det er en fin motivasjon når kampen blåses i gang til å vise at man er konkurransedyktige. Her tror jeg det er mye følelser som kommer inn i bildet, sier han til TV 2.