Mobbeoffer får erstatning av Trondheim kommune

Nyheter: Trondheim kommune har inngått forlik med en 19 år gammel kvinne som ble kraftig mobbet på ungdomsskolen. Partene skulle møtes i retten neste måned.

 19-åringen ble så plaget på ungdomsskolen at hun både fikk posttraumatisk stresslidelse og ble medisinsk invalid, melderNRK.

Erstatningssummen i den utenomrettslige avtalen er konfidensiell. Forliket inneholder også flere andre punkter som kommunen skal oppfylle.

Til NRK sier foreldrene at datteren deres «endelig er blitt hørt». Samtidig understreker de at det ikke er noen vinnere i denne saken og peker på at «tapt skoletid både i fortid og framtid, manglende sosialisering med medelever og en ødelagt ungdomstid er noe som aldri kan erstattes eller repareres».

Foregikk på sosiale medier

Mobbingen foregikk i flere år, og mye av den foregikk på sosiale medier.

Familiens advokat Arvid Kjærvik sier at det totalt sett var bedre for 19-åringen å inngå et forlik enn å måtte gå gjennom en rettssak.

– Formannskapet skal godta avtalen i et lukket møte tirsdag, og før det er gjort, er saken ikke ute av verden, understreker Kjærvik.

Trondheim kommune ønsker ikke å kommentere forliket utover at kommunaldirektør Camilla Trud Nereid sier at kommunen er fornøyd med å ha kommet til en løsning som begge parter kan være fornøyd med.

(©NTB)