Mistanke om mutert virus på Bygger’n i Heimdal: Alle besøkende må i karantene

Nyheter: Alle som var innom Bygger'n i Heimdal fra 1. til 5. februar må i karantene og teste seg etter påvist koronasmitte. Smittesporing gir mistanke om mutert virus.

Også de som hører til samme husstand som de besøkende må i ti dagers karantene, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

– Husstandsmedlemmer til personer som har vært i butikken kan løses fra karantene så snart personen i karantene har testet negativt. Personen som sitter i karantene skal fullføre karantenetiden selv om første test er negativ, skriver kommunen.

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

130 berørt

Om lag 130 personer antas å være berørt, opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim til Nidaros.

– Dette er en ny, utrivelig vending. Det er en person som er smittet, som kan settes i direkte sammenheng med utbruddet, og som har vært i kontakt med mange folk i den perioden personen har vært smitteførende, sier hun.

Den smittede har vært innom arbeidshallen i E.A. Smith, der smitten først ble påvist. Administrerende direktør Arne Reinertsen i selskapet, som også driver Bygger’n, opplyser til Nidaros at butikken vil holde stengt de neste dagene, med håp om å åpne igjen torsdag.

Kommunen ber besøkende som opplever nyoppståtte symptomer, isolere seg og ta kontakt med Smittevernkontoret.