Mistanke om mutert virus på Bygger’n i Heimdal: Alle besøkende må i karantene

Nyheter: Alle som var innom Bygger'n i Heimdal fra 1. til 5. februar må i karantene og teste seg etter påvist koronasmitte. Smittesporing gir mistanke om mutert virus.

Også de som hører til samme husstand som de besøkende må i ti dagers karantene, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

– Husstandsmedlemmer til personer som har vært i butikken kan løses fra karantene så snart personen i karantene har testet negativt. Personen som sitter i karantene skal fullføre karantenetiden selv om første test er negativ, skriver kommunen.

130 berørt

Om lag 130 personer antas å være berørt, opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim til Nidaros.

– Dette er en ny, utrivelig vending. Det er en person som er smittet, som kan settes i direkte sammenheng med utbruddet, og som har vært i kontakt med mange folk i den perioden personen har vært smitteførende, sier hun.

Den smittede har vært innom arbeidshallen i E.A. Smith, der smitten først ble påvist. Administrerende direktør Arne Reinertsen i selskapet, som også driver Bygger’n, opplyser til Nidaros at butikken vil holde stengt de neste dagene, med håp om å åpne igjen torsdag.

Kommunen ber besøkende som opplever nyoppståtte symptomer, isolere seg og ta kontakt med Smittevernkontoret.