Mistanke om koronasmitte på hurtigruteskipet Midnatsol

Nyheter: Helsepersonell sto klare på havna i Trondheim for å ta imot passasjerer fra hurtigruteskipet Midnatsol, som la til kai torsdag morgen.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

Helsepersonell sto klare på havna i Trondheim for å ta imot passasjerer fra hurtigruteskipet Midnatsol, som la til kai torsdag morgen.
Pressevakt i Hurtigruten, Tarjei Kramviken, bekrefter overfor Adresseavisen at to passasjerer er blitt sendt i land med sykdomssymptomer.
– I samråd med smittevernoverlegen i Trondheim har vi sendt i land to passasjerer fra MS Midnatsol som har sykdomssymptomer. De to har vært i isolasjon om bord. De blir nå håndtert med alle forholdsregler og vil bli testet for covid-19, skriver Kramviken i en epost.
Ytterligere to personer i samme reisefølge er nå satt i karantene på skipet. Disse har ikke hatt koronasymptomer, ifølge kapteinen på skipet, opplyser kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune i en pressemelding.
I tillegg er to andre personer også i karantene på skipet. En av disse har symptomer på korona, mens den andre er en nærkontakt av denne.
MS Midnatsol seilte videre torsdag etter rådføring med Folkehelseinstituttet.
(©NTB)

(©NTB)