Vm-suksess gir cash i kassa for skikongen av Falun

Nyheter: Millionene renner inn for Petter Northug.

Petter Northugs personlige avtaler sikrer Northug cirka 12 millioner kroner i personlig fortjeneste, etter at han har lagt ut for sin private satsing – blant annet skal han ha brukt én million kroner på høydesamlinger for å ta tilbake langrennstronen. I tillegg har han trolig innkassert opp mot fem mill. kroner i rene bonuser på VM-suksessen, melder VG.

Så mye tjente han i fjor

Petter hadde til smurning og smør på «kakskiva» i fjor også. Da hadde han en  skattbar inntekt på syv millioner kroner og et overskudd på nesten fem millioner kroner i holdingselskapet sitt.

Imidlertid er det ikke sikkert millioninntektene blir synlig i offentlige register kommende år. Hvis han velger å sette dem inn på utøvernes fond i Norges Skiforbund og ikke tar dem ut i år, blir det synlig bare som formue, ikke som inntekt.

Premiepenger fra FIS (det internasjonale skiforbundet) utgjør ikke mer enn 300 000 kroner. Mesteparten av pengene kommer fra avtaler med Swix, Fischer, Vi Menn, Eiendomsmegler 1, Red Bull, Coop, Nardo Bil og Oakley.

Det gjenstår ett år av Petter Northugs treårige 30 millioners avtale med Coop.

De siste skattetallene, for 2013, viste at Northug hadde 7,06 mill. kroner i skattbar inntekt og en formue på 14,8 millioner. Northug Holding hadde et årsresultat på nesten fem mill. kroner og en egenkapital på 5,2 mill. kroner, ifølge VG.