Denne matbutikken i Trondheim kan bli kåret til landets beste

Nyheter: For 13. året på rad skal Tine kåre "Årets Matgledebutikk". Utmerkelsen går til den butikken som de mener er best i landet til å inspirere kundene sine og å spre matglede året rundt.

For første gang kan MENY Solsiden i Trondheim stikke av med prestisjetunge prisen.

– Dette er en pris som henger høyt, og vi er stolte av å være en av bare seks finalister. Vi jobber hver dag for at kundene våre skal bli inspirert til å spise bedre og mer variert. Vårt mål er at folk skal glede seg til å komme for å handle hos oss, sier Monica Ervig Kjendalen, Kjøpmann på Meny Solsiden, i en pressemelding.

Tenker annerledes

Meny har som mål å ha det største utvalget, de ferskeste råvarene og fagfolk i butikkene som kan gi kundene råd, tips og inspirasjon om alt fra hvor råvarene kommer fra til hvordan de kan tilberedes.

Mens de fleste dagligvarekjedene fokuserer på å selge et begrenset antall varer til lavest mulig pris, er Meny opptatt av at kundene skal ha reelle valg og at det også skal være plass til små lokalmatprodusenter i hyllene, heter det i pressemeldingen.

Meny har som mål å ha det største utvalget, de ferskeste råvarene og fagfolk i butikkene som kan gi kundene råd, tips og inspirasjon om alt fra hvor råvarene kommer fra til hvordan de kan tilberedes. Mens de fleste dagligvarekjedene fokuserer på å selge et begrenset antall varer til lavest mulig pris, er Meny opptatt av at kundene skal ha reelle valg og at det også skal være plass til små lokalmatprodusenter i hyllene, heter det i pressemeldingen:

– For å jobbe hos oss må du være interessert i mat, i matopplevelser og kunne gi kundene den ekstra servicen de forventer hos oss. At vi nå kan bli Årets Matgledebutikk inspirer oss til å stå på enda litt ekstra. Jeg er utrolig stolt av gjengen her i butikken, sier Monica Ervig Kjendalen på MENY Solsiden.

Disse er nominert:

Meny Grim (Kristiansand)

Meny Solsiden (Trondheim)

Coop Mega Kolbotn

Coop Mega Metro (Lørenskog)

Coop Mega Madla (Stavanger)

Eurospar Skjevik

PS. Vinneren de to foregående årene er Coop Mega Metro i 2016 og MENY Saga i 2017. Årets vinner kåres på Ostens Dag 25. oktober.