Hun gikk helt til topps i skarp konkurranse med alle butikksjefer i NorgesGruppen, noe som totalt utgjør ca. 1800 butikksjefer fordelt på butikkene Meny, Kiwi, Spar, Joker og Nærbutikken, heter det i en pressemelding . 

-Pådriver for endringer

Prisen tildeles den som juryen mener har demonstrert et godt kremmerskap, vist god evne til å inspirere andre og vært en pådriver for positive endringer. Det er noe Ervig Kjendalen har vist til fulle, ifølge juryen:

– Hun er en svært dyktig kjøpmann, med svært gode resultater på mange parametere flere år på rad, sier konsernsjef i Norgesgruppen Runar Hollevik.

«Ervig Kjendalen leder Meny Solsiden med godt kjøpmannskap og kundene i fokus. Sammen med teamet sitt, jakter hun på millimeterne som skal til for å gjøre Meny Solsiden til Trondheims destinasjon for de beste råvarene, det beste utvalget, den råeste handleopplevelsen og byens beste kunnskap om mat», skriver juryen i sin begrunnelse.

Monica Ervig Kjendalen er kjøpmann på Meny Solsiden.

Kjøpmannsdatter

Ervig Kjendalen er kjøpmannsdatter, og begynte sin karrière på Centra Høvik samtidig som hun studerte ved Norges Varehandelshøyskole.

Hun flyttet imidlertid til Trondheim da Ultra på Solsiden åpnet i 2000. Der begynte hun som kasseleder, men etter tre måneder ble hun hentet til jobben som ferskvaresjef. Ervig Kjendalen pekte seg raskt ut som etterfølger til rollen som kjøpmann da daværende kjøpmann ble driftssjef for region Midt-Norge/Møre og Romsdal i 2006, heter det i pressemeldingen.