Foto: Joakim Halvorsen

Vi ser baken på Raylee forsvinner opp en korridor, geleidet av et menneske med akkreditering rundt halsen. Sikkerhetsvakter med headset og mikrofon vaser i gangene med mål og mening, telefoner tas – er det noen som har avtale med Trondheim24? Venting. Klokken er kvart over tre på ettermiddagen og vi skulle møte hr. Karlsen klokken tre, for et ti-minutters intervju. Men her står vi og venter. Gikk det i dass?

Men der kommer Stig. Blid som ei lerke.

– Hei, så hyggelig at dere kom. Bli med her. Vi følger lydig etter, inn i mørket med scenelyset og oppvarmingen. Opp trappene og bortover mesaninen, frem til et kontor. Mannen snur seg og bryter i et stort smil:

– Hei, jeg heter Stig!

Endelig fikk vi en prat med mannen som styrer hele Melodi Grad Prix sirkuset.

– Hvordan er det å være i Trondheim?

– Det er fantastisk å være her,  MGP har ikke vært utenfor Oslo på 31 år, så det var er på høy tid at vi tok MGP ut fra hovedstaden, til en ny stor og flott arena hvor vi umiddelbart føler entusiasmen. 8000 mennesker og utsolgt. Det har vært utsolgt et par uker nå. Det er jo utrolig flott. Det er veldig stas å være her og denne arenaen er kanskje den fineste arenaen jeg har sett i Norge, forteller Stig Karlsen.

Image with visual paralax effect

– Jeg har vært litt rundt og er glad i ting som er stort og fint. Det som er så flott med denne arenaen er at den er stor, men samtidig intim. Men likevel så har den en størrelse som gjør at du kan ha store produksjoner, og du kan ha mange mennesker samlet. Så noen har tenkt her, hallen er jo laget for flerbruk og ikke bare for idrett. Så det er en flott idrettsarena men også en flott konsertarena

– Nå har dere tatt MGP ut av Oslo. Er det noe dere kommer til å fortsette med?

– Jeg tror det er veldig bra at NRK og MGP er ute av Oslo og at det ikke går 31 år mellom hver gang. Vi tar et år av gangen, men det er klart det gir mersmak å være i Trondheim og føle den entusiasmen som er her. MGP er jo Norges største musikkshow, og det krever jo en hall på størrelse med dette. Men det krever også en del rundt logistikken for å få til en svær tv-produksjon. Og denne arenaer er jo ypperlig i forhold til det. Jeg har en god følelse på at det blir en del andre store tv-produksjoner i Trondheim Spektrum senere.

“Tre-to-en” sier plutselig en stemme fra hallen. Det går et lite sekund, før bass-trommene og synten dundrer løs på nytt og fyller hele korridoren vi sitter i.

Stig sitter like rolig med et varmt glis om munnen:

– MGP gjør det annerledes på 60-års jubileet. Hva gjør dere i år som dere ikke har gjort før?

– Den største endringen er at vi får lovt til å lage MGP-fest over seks lørdager. Vi har bygd opp til denne store finalen hver lørdag med fem delfinaler. Så er det jo sånn at på ett eller annet tidspunkt måtte vi fase ut fasttelefonen. Nå er vi jo der,  at nett er en kjappere og sikrere teknologi. Og det er hyggelig å tilby noe som er gratis. Så vi er veldig glad for nettløsningen, men det vil det ta ei stund for at folk vil venne seg til det.

– Nå har vi en fagjury som har plukket det fem låter som går rett til finalen, og så vil vi at publikum skal plukke de neste fem låtene fra delfinalene. Så når vi kommer til finalen så er det det norske folk som har all makt. Av de 10 låtene som skal presenteres på lørdag, så er det det norske folk som skal bestemme hvem som går videre. Det er sånn det skal være i et demokrati.

Image with visual paralax effect

Det blir brått stilt i gangen. Danserne og bassen fikk endelig sin pause.

– Har du noen favoritter?

– Det blir jo litt som å velge det ene barnet fremfor det andre. Vi er jo litt der, fordi dette har vi jo jobbet med så lenge og vi har sånn kjærlighet for  artistene og deres drømmer. Vi ønsker at de skal få ut hele potensialet sitt på lørdag. Men jeg har jo den jobben jeg har fordi jeg har teft. Så jeg har alltid en følelse av hvem som kommer til å ta det inn. Og jeg får ofte rett. Men kan ikke snakke om favoritter eller rangere noen. Det hadde blitt feil, forteller Stig Karlsen.

– Gleder du deg til Rotterdam?

-Ja, det gjør vi. Det er jo ikke så mange begivenheter som klarer å samle så mange mennesker. Det er dobbelt så stort som Superbowl, med nesten 200 millioner tv-seere. Det er musikkens olympiade. Det er en låtskriverkonkurranse og en artistkonkurranse, men det er jo også en konkurranse mellom alle kringkasterne i Europa. Alle vil vinne dette og ta festen hjem til sitt land. Og vi som jobber for kringkasterne vil jo også vinne dette arrangementet, avslutter Stig Karlsen.

Hvordan er forventningene til det trønderske publikumet?

– Trøndere kan jo å lage fest, dere er jo kjent for det. I Oslo er det mye fine folk, men vi er jo litt blasert på at det skjer mye der, men dere kjenner deres besøkelsestid. Når det skjer noe her, så er dere jo virkelig  med, så vi har jo høye forventninger. Så er det et felles ansvar. Vi må levere levere vårt og i fellesskap må vi lage god stemning. Så vi må hjelpe hverandre for at dette skal bli en spesiell og fin kveld, avslutter MGP generalen.