Mindreårig gutt knivstukket ved Prinsenkrysset: Fire unge menn er pågrepet

Nyheter: Politiet rykket ut med store ressurser.

saken oppdateres:
Siste: Klokka 16.22 melder politiet på X at de har pågrepet fire personer som kan ha tilknytning til hendelsen.

Onsdag ettermiddag fikk politiet melding om knivstikking i Trondheim.

Politiet rykket ut med store ressurser

En person ble tatt hånd om av ambulansepersonell rett ved bussholdeplassen i Prinsenkrysset.

– Fornærmede får nå behandling av helse på stedet. Politiet søker etter gjerningspersonen, skriver politiet på egne nettsider klokka 15.41.

Konflikt

– Vi søker etter en gjerningsperson som vi har fått beskrivelse av. Vi er ute med alle enheter vi har i sentrum og søker etter vedkommende, opplyser politiet til Nidaros.

Operasjonsleder Einar Røstum forteller til NTB at de fikk melding om hendelsen 15.30

– Det var vitner som meldte fra om hendelsen. Vi er ikke kjent med hendelsesforløpet, men det virker som det har vært en konflikt mellom to parter og det er nok ikke fare for noen andre, sier Røstum.

Pågrepet på øya

De fire personene som mistenkes å være knyttet til knivstikkingen ble pågrepet ved Trondheim spektrum på Øya – også de unge menn rundt 18-årsalderen.

– Vi hadde alle patruljer ute i søk, og beskrivelser fra vitner på stedet satte oss i retning de mistenkte. Jeg vil ikke gå ytterligere inn på hva vitnene har forklart, men vi er ganske trygge på at vi har pågrepet riktige menn. Videre etterforskning vil vise i hvilken grad de har vært involvert, opplyser politiet til Adresseavisen.

– Vi har fått kontroll på fire unge menn som kan settes i tilknytning til hendelsen. Nå jobbes det med å kartlegge i hvilken grad de er involvert. Ut ifra våre opplysninger har alle fire hatt en rolle i saken, sier operasjonsleder Røstum til avisa Nidaros

Han sier at saken nå går over i en etterforskningsfase, og at de involverte vil bli avhørt. Noen av de pågrepne er også under 18 år, opplyser operasjonslederen.