Slik ble det totale avismonopolet i Trøndelag stoppet i siste sekund

Nyheter: Det planlagte salget av Trønder-Avisa til Polaris Media ble overraskende stoppet i siste liten, ifølge Medier24.

Etter planen skulle Polaris Media ASA kjøpe seg opp til å bli majoritetseier i konsernet, som eier fire lokalaviser, et distribusjonsselskap og et utviklingsselskap.

For å oppnå dette skulle Polaris blant annet kjøpe 38 prosent av aksjene fra eierselskapet LL Inntrøndelagen. Men på tirsdagens generalforsamling sa aksjonærene i LL Inntrøndelagen overraskende nei til salget.

Etter det Medier24 erfarer, har medieinvestor Odd Reidar Øie kjøpt Dagbladets aksjepost – og sitter med andre planer enn det Polaris Media har hatt for avisa.

Medier24 skriver at det er Hans Martin Storø, som har vært fast møtende vara til styret i LL Inntrøndelagen, som er den som fikk snudd generalforsamlingen.

– Forhindret totalt mediemonopol

Storø sier dem at han hele tiden har vært tydelig på at han ønsket å stoppe salget, og heller finne en annen løsning:

– Jeg mente det var uheldig å la Polaris få kontroll over Trønder-Avisa, for så å skape seg et totalt mediemonopol i Midt-Norge. Å få et et slikt konsern tettere inn i T-A vil kunne være med på da bidra til at du får en betydelig svekkelse av de avisene over tid, med tanke på konserntilpassing, sier Storø.

– Uheldig

Redaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa skriver følgende i en kommentar til medienettstedet om nyheten:

«Jeg forholder meg til de eiere selskapet har og den strategi de velger. Det er imidlertid uheldig hvis det oppstår tvil om hvilken retning medieselskapet tar. Derfor håper jeg på rask avklaring. Langvarig strid om viktige veivalg er aldri heldig. Ut over det har jeg ingen kommentar».