Rotvoll: MC-fører døde etter politijakt

Nyheter: En motorsyklist døde etter å ha kjørt av veien i Trondheim mandag. Politiet meldte selv om ulykken, og Spesialenheten er koblet på saken.

Politiet meldte fra om ulykken cirka klokken 12:45, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding. Den avdøde er ennå ikke formelt identifisert, og de pårørende er ikke varslet.

– Dette er en tragisk ulykke hvor en person har mistet livet. Vi har nå fokus på å få identifisert den avdøde og ivareta de pårørende og våre ansatte, sier politistasjonssjef Arve Nordtvedt ved Trondheim Sentrum politistasjon i en pressemelding.

Forsøkte å stoppe

På grunn av motorsyklistens trafikale atferd, ble politiet oppmerksomme på føreren i forkant av ulykken. Nordtvedt forklarer at politiet forsøkte å stoppe motorsyklisten, som ignorerte politiet og kjørte videre.

En politipatrulje fulgte etter motorsyklisten, som noe senere kjørte av veien. Vedkommende ble erklært død på stedet av helsepersonell kort tid senere. Nordtvedt mener imidlertid at ulykken skjedde etter at politiet hadde stanset forfølgelsen.

– Ut ifra den informasjonen vi har nå, ble forfølgelsen avbrutt før ulykken inntraff, sier han.

Spesialenheten

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om hendelsen, og det blir opp til Spesialenheten å vurdere forløpet til ulykken.

– Formålet med etterforskningen er å få belyst om politiet har gjort noe straffbart i forbindelse med mulig forfølgelse av motorsykkelen og de nærmere omstendighetene ved politiets tjenesteutøvelse i denne forbindelse, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

(©NTB)