Sponser ski-VM med millioner: Nå satser de på at det blir folkefest i Trondheim!

Nyheter: At Trondheim er søkerby til VM i 2025 var avgjørende for at Coop Midt-Norge, sammen med Coop Norge, har valgt å gå tungt inn i denne satsningen.

Den nye avtalen med FIS er en betydelig utvidelse av den eksisterende samarbeidsavtalen mellom Coop og verdenscupen i langrenn. Dette betyr at Coop blir hovedsponsor for Ski-VM i Oberstdorf i 2021 og Planica i 2023. Avtalen omfatter også Ski-VM i 2025 hvor Coop går inn som mesterskapets aller største sponsor:

– Avtalen skal bidra til økt stolthet og medlemsnytte ved at våre 1,7 millioner medeiere skal få muligheten til å oppleve VM på nært hold. Vi vil også bruke samarbeidsavtalen til å fremme fysisk aktivitet og sunt kosthold gjennom en rekke kampanjer og aktiviteter frem mot 2025. Dette er en god avtale for våre medeiere, for den norske skisporten og for oss i Coop, sier Geir Inge Stokke, Konsernsjef i Coop Norge i en pressemelding.

Fra før har Coop samarbeidsavtaler med bl.a. Norges Friidrettsforbund, Norsk Toppfotball og Team Coop (sykkel).

Felles krafttak

– VM i 2025 er foreløpig ikke tildelt, men med kun Trondheim som søker har vi vært offensive og sikret oss betydelige rettigheter til arrangementet. Det er ingen tvil om at dette er vårt største lokale sponsorengasjement noensinne. Vi har også som mål å få til et samarbeid med lokal VM-arrangør. Vi i Coop Midt-Norge skal bidra til at Ski-VM i Trondheim blir en folkefest, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge, i pressemeldingen.

Coop har tidligere tatt med kundene på råd ved å spørre om hvilke idretter de setter høyest. Ikke overraskende kom langrenn høyt på listen. Dette var avgjørende for at Coop nå har valgt å bli samarbeidspartner for de kommende tre Ski-VM.

– Valget av bredde og folkesport er naturlig for Coop ettersom vi representerer 1,7 millioner medeiere over hele landet. Og det er ingen tvil om at våre medeiere er veldig glade i skisporten! Nå gleder vi oss veldig til flotte opplevelser i Oberstdorf, Planica og forhåpentligvis Trondheim, sier Stokke.