Matekspert tror disse to restaurantene i Trondheim vil juble under Michelin-festen

Nyheter: 17. februar kommer Michelin-sirkuset til Trondheim. Her er de heteste tipsene om hvilke restauranter som kaprer de ettertraktede stjernene.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Det er ikke tilfeldig at Trondheim er valgt til vertsby når Michelinguiden 2020 offentliggjøres:

– Fra å være en av de minst anerkjente og besøkte regionene i Norge, har Trondheim endelig fått oppmerksomhet internasjonalt. Det første målrettede fokuset på mat, for å utvikle turisme, har vist seg å være veldig fruktbart. Hvis det ikke hadde vært for dyktige kokker, erfarne produsenter og lokale organisasjoner som fokuserer på kunnskap rundt kvalitetsprodukter, ville dette ikke være mulig. Og på grunn av kulinariske pådrivere innen bærekraft, som kokk Heidi Bjerkan bak Credo, setter Trondheim tonen for de andre nordiske landene, sier Tanja Holmen, direktør for Visit Trondheim til Hotellmagasinet

Fagbladet, som har snakket med en av mat-Norges fremste ekspert Arne Sørvig som er daglig leder i Årets Kokk, drister seg til noen kvalifiserte spekulasjoner om hvilke som får stjerner under arrangementet, som holdes i Olavshallen:

Britannia

– Det ligger i kortene at Speilsalen på Britannia får en stjerne. Og jeg sier én fordi det vel er mest vanlig å starte der, så man skal være forsiktig med å ønske seg for mye. Det er i alle fall sikkert at de leverer veldig bra og har gjort det gjennom hele året, sier han til Hotellmagasinet.

Han utelukker ikke at noen vil juble dobbelt så høyt i Olavshallen 17 februar. Ifølge Sørlig er det to restauranter i Norge som ligger an til å få to stjerner: 

– Jeg tror i alle fall at to  er aktuelle for to stjerner. Da snakker jeg om Re-Naa i Stavanger og Credo. Det er to formidable kjøkken med høy kvalitet. Sistnevnte har jo også allerede fått voldsom oppmerksomhet internasjonalt for måten hun driver på. Min siste spådom er at ingen av de norske som har en stjerne blir fratatt. Jeg føler meg trygg på at de har holdt nivået oppe det siste året, sier Sørvig.

Han har også tro på restauranten Under som holder til på Lindesnes. På verdens største undervannsrestaurant er det den den danske kjøkkensjefen Nicolaj Ellitsgaard Pedersen som styrer skuta og han disker opp med en 18-retters smaksmeny, sterkt inspirert av havet og kysten. Ikke bare et maten spektakulær. Forskere har ifølge Visit Norway brukt flere år på å «dressere» fisker og plankton, gjennom bruk av lyd, lys og lukter, til å oppsøke havet rett utenfor de store panoramavinduene, ifølge Hotellmagasinet.