– Matbyen Trondheim legges merke til internasjonalt

Nyheter: Næringsminister Iselin Nybø deltar når Michelin har valgt Trondheim som arena, for sin årlige presentasjon av nye stjernerestauranter mandag 17. februar. Dagen etter har hun æren av å åpne Rørosmartnan.

– At Michelin velger å legge utdelingen av stjerner til Trondheim er et tegn på at matbyen Trondheim legges merke til, også internasjonalt. Matkulturen i fylket er verdifullt også for reiselivsaktører, som nå opplever vekst. Vi krysser fingrene foran utdelingen på mandag, sier næringsminister Iselin Nybø, i en pressemelding.

I fjor ble Fagn og Credo de første restaurantene i Trondheim som fikk en stjerne i guiden.

Gleder seg til Rørosmartnan

Etter at stjerner er delt ut i Trondheim reiser næringsministeren til Røros. Her skal hun åpne Rørosmartnan som hvert år besøkes av titusenvis av turister fra inn- og utland.

– Jeg gleder meg til å traske i idylliske Røros-gater, kjenne på den gode atmosfæren som alltid er der og å spise lokal mat. Røros blir ofte omtalt som Norges lokalmathovedstad, og mat og drikke er en viktig del av reiseopplevelsen for mange turister, inkludert meg. I tillegg håper jeg å få møte på noen reinsdyr i løpet av besøket, sier Nybø.