Mann tiltalt for voldtekt i Oslo etterforskes for ny voldtekt i Trondheim

Nyheter: En mann i 40-årene fra Trondheim som allerede er tiltalt for en voldtekt i Oslo, etterforskes nå for en ny voldtekt i hjembyen, skriver VG.

 Mannen er tiltalt for å ha tatt seg inn i en leilighet i Oslo i mai 2015 og voldtatt en kvinne i 30-årene som sto og dusjet, skriver avisen.
Der skal han ha holdt henne fast med et grep rundt halsen og forgrepet seg. Ifølge tiltalen, fortsatte overgrepet i en sofa i leiligheten, med blant annet trusler om å presse hoften ut av ledd eller brekke den – samt om å putte en sokk i munnen hennes med teip over, skriver VG.

Ifølge VGs opplysninger etterforskes mannen nå for en voldtekt i Trondheim romjulen 2016. Mannen ble pågrepet noen dager senere i en annen sak. I sommer ble han dømt til ett år og åtte måneders fengsel for en rekke straffbare forhold, skriver avisen.

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til tiltalen for voldtekten i Oslo. Hans forsvarer, advokat Christian Wiig, ønsker ikke å kommentere saken.

Ifølge VG er mannen straffedømt en rekke ganger tidligere, blant annet for grovt tyveri, grovt heleri og narkotikalovbrudd.

(©NTB)