Mann i 40-årene siktet for overgrep mot flere 10-talls ungjenter i Trondheim

Nyheter: En mann i 40-årene fra Trondheim er siktet i en omfattende overgrepssak som involverer flere titalls unge jenter.

Mannen er allerede varetektsfengslet, og fremstilles for ny fengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Varsler pressekonferanse

Politiet i Trondheim opplyser at de vil orientere om saken på en pressekonferanse torsdag.

– Vi ønsker å gi informasjon om saken og om arbeidet med avdekking og forebygging av denne typen saker. Politiadvokat, etterforskningsleder og forebyggendekoordinator vil være til stede, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge Adresseavisen dreier det seg om en 41 år gammel mann som før jul ble pågrepet av politiet. Mannen er blant annet siktet for voldtekt mot barn under 14 år samt befatning med overgrepsbilder.

– Det er 21 fornærmede i saken. Det er blant annet snakk om jenter i alderen 13–15 år, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt, til avisen (BAK BETALINGSMUR)

Politiet mener at mannen har hatt kontakt med unge jenter på nett og blant annet har drevet chatting av seksuell karakter. Han skal også ha begått fysiske overgrep – dette går også frem av kjennelsene i saken.

Mannen er tre ganger tidligere dømt for overgrep mot unge jenter. I to av de tre sakene innrømmet han de faktiske forholdene.

(©NTB)