Mann i Trøndelag siktet for vold mot to hester

Nyheter: En mann i Trøndelag er pågrepet og siktet for vold mot to hester. Politiet har også gjort beslag av bilder de mener seksualiserer barn og dyr.

– Saken omhandler vold mot to forskjellige hester ved to ulike anledninger. Det var relativt stygge skader på hestene, og tilstanden kunne vært livstruende, men de har overlevd, sier politiadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Brukte en gjenstand

Ifølge politiet har mannen i 40-årene brukt en gjenstand til å påføre hestene vold. Begge hestene tilhører en gård som den siktede tidligere var ansatt ved.

Politiet har gjort beslag i bildemateriale som de mener er overgrepsbilder av barn. Mannen er også siktet for dette. I tillegg ble det funnet bildemateriale som seksualiserer dyr, ifølge politiadvokaten.

Tilgang til stall

– Han ønsker at saken blir oppklart. Han mener at det konkret er fem personer, inkludert ham selv, som hadde tilgang til stallen på tidspunktet dette skjedde, og at det dermed må være en av disse fem som står bak. Han har bedt politiet om å foreta etterforskningsskritt og har også bedt meg gjøre undersøkelser, sier forsvarer Morten Aalberg til Adresseavisen.

Mannen er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

(©NTB)