NTB-Katarina Poensgen

Politiet fikk melding klokken 8.14 lørdag fra helsepersonell om at en død person var funnet i en privat leilighet på Lademoen i Trondheim. Politiet rykket ut med flere enheter til Østersundgate  – det samme nabolaget der Cathrine Sand ble  drept for to år siden, og en 47 år gammel mann ble dømt til tvungen psykisk helsevern for drapet.

En mann i 50-årene som var i leiligheten, ble pågrepet og er siktet for drap, opplyser politiet i en pressemelding.

Image with visual paralax effect

– Han er ennå ikke avhørt. Det vil bli tatt stilling til eventuelt varetektsfengsling i løpet av helgen, sier påtaleansvarlig Hans Vang ved Trøndelag politidistrikt.

FAKTA OM DRAPSSAKER I NORGE
Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av sju drapssaker med sju ofre, tre kvinner og fire menn.

? 13. april: Den profilerte advokaten Tor Kjærvik blir skutt i sitt hjem på Røa i Oslo og dør av skadene. Advokatens 36 år gamle sønn er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer.

? 20. april: 33 år gamle Bård Lanes blir funnet skutt på Kilen i Tønsberg og dør kort tid etter på sykehus. En 31 år gammel mann er siktet for medvirkning til drap. 4. mai blir også en 25 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet.

? 22. april: 42 år gamle Renate Strand Normann blir funnet død utendørs på Varaldsøy i Kvinnherad. En 47 år gammel mann er siktet for drap, men hevder han kun utførte førstehjelp etter at kvinnen skal ha falt. Avdøde og siktede er av politiet omtalt som bekjente.

? 28. april: Fevziye Kaya Sørebø (50) blir skutt og drept i Tostrups gate på Frogner i Oslo rett før klokken 8.30. En 39 år gammel mann som har ligget i en rettstvist med Sørebø, er siktet for drap.

? 3. mai: En mann i 40-årene blir erklært død på stedet i en leilighet i Halden sentrum. Hans 47 år gamle søster er siktet for drap. Politiet mener mannen ble drept med kniv.

? 6. mai: Aud Opsahl (88) blir funnet skutt og drept i sitt eget hjem i Lyngdal. Kvinnens 59 år gamle sønn er pågrepet og siktet for drap. En psykiater har foreløpig konkludert med at 59-åringen kan ha vært psykotisk da drapet skjedde.

? 15. mai: En mann blir funnet død om morgenen i en leilighet på Lademoen i Trondheim. En mann i 50-årene blir pågrepet på stedet, og er siktet for drap.

Image with visual paralax effect

Ikke identifisert

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi regner med å få flere svar når de tekniske undersøkelsene er ferdige og obduksjon er gjennomført, sier Vang.

Den siktede bor i boligen hvor den avdøde ble funnet, opplyser operasjonsleder Frode Tystad til Adresseavisen.

Den avdøde er ennå ikke identifisert og de pårørende er derfor er ikke varslet.

Image with visual paralax effect

Skadeverk på biler

Politiet har igangsatt en bred etterforskning, og er i gang med tekniske undersøkelser på åstedet, rundspørringer i området og avhør.

I tillegg har de sperret av en parkeringsplass der det står biler som er utsatt for hærverk, melder Nidaros.

De mener det kan være en sammenheng mellom dette skadeverket og det mistenkelige dødsfallet, og vil gjøre tekniske undersøkelser.

Image with visual paralax effect

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi regner med å få flere svar når de tekniske undersøkelsene er ferdige og obduksjon er gjennomført, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Den avdøde er ennå ikke identifisert og de pårørende er derfor er ikke varslet.

Politiet har igangsatt en bred etterforskning av saken, og er i gang med tekniske undersøkelser på åstedet, rundspørringer i området og avhør.

– Den pågrepne er ennå ikke avhørt. Det vil bli tatt stilling til eventuelt varetektsfengsling i løpet av helgen, sier Vang.

Politiet ønsker tips i saken.