Kvinnen i 60-årene ble voldtatt i ti timer. Da hun besvimte, utøvde han hjerte – og lungeredning og fortsatte overgrepene

Nyheter: En mann i 40-årene er i Trøndelag tingrett dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år, for grov voldtekt. Han er også dømt til å betale erstatning.Voldtekten fant sted i Trondheim i juli i år.

Tingretten har kommet til at voldtekten har skjedd på en særdeles smertefull og krenkende måte.

«Grovheten ved voldtekten tilsier en straffskjerpelse utover normalstraffenivået,» heter det i dommen. Normalstraffnivået for voldtekter til samleie er fengsel i fire år. For grov voldtekt er strafferammen 21 år.

Fryktet døden

Kvinnen fortalte i retten at hun fryktet at hun kom til å dø av volden mannen utsatte henne for. Ved flere anledninger mistet hun bevisstheten eller var nær ved å miste bevisstheten, beskrev kvinnen i 60-årene. Tingretten fastslår at fornærmede minst en gang var utenfor bevissthet.

Da brukte tiltalte hjerte- og lungeredning for å få henne ut av tilstanden, heter det i dommen.

Den fornærmede kvinnen beskrev at mannen ble fullstendig gal på brøkdelen av et sekund. Hun fortalte også at det var som om hun hadde fått en djevel inn i huset sitt. Hun beskrev ham også som mørk i blikket. Hun sa også at mannen dunket hodet hennes inn mot veggen, slo henne på kroppen med knyttet neve og slengte henne i golvet. Videre tok han flere kvelertak på henne.

Dette var starten på vel ti timer med voldtekt og grov vold, ifølge dommen.

Den fornærmede kvinnen fortalte i retten at hun var skrekkslagen og turte ikke å provosere tiltalte ved å gjøre motstand. Innimellom voldtektene utsatte han henne for trusler og voldsbruk, beskrev hun, ifølge dommen.

Tidligere dømt

Dommen fulgte aktors påstand om forvaring i ni år, med en minstetid på seks år. Den domfelte mannen har hele tiden nektet straffskyld. Han har tidligere vært dømt for grov voldtekt og misbruk av mindreårig i Sverige.

Retten vurderer videre at fengselsstraff ikke kan anses tilstrekkelig til å hindre domfelte i å begå tilsvarende lovbrudd i fremtiden, og at han derfor bør dømmes til forvaring.

I tillegg til forvaringsdommen er domfelte dømt til å betale fornærmede over 200.000 kroner i erstatning, samt fem års besøksforbud. Han er også idømt bevegelsesforbud i to år innenfor et bestemt geografisk område.