Mann dømt for å ha kastet egg på politiet under Sian-markering i Trondheim

Nyheter: En mann i 20-årene er dømt til 30 timers samfunnsstraff etter at han kastet egg på politiet under Sians markering i Trondheim i juni i fjor. Mannen tilsto.

– Et forhold som i sterk grad underbygger en merkbar reaksjon er at siktede som en av svært mange mennesker samlet sett utgjorde et alvorlig angrep på politiets myndighetsutøvelse. Uenighet i det budskapet som Sian ga uttrykk for ved denne anledningen, berettiger motdemonstrasjoner, men ikke voldsutøvelse, heter det i den ferske dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.
? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Markering på Torvet

Det var 29. juni i fjor sommer at Stopp islamiseringen av Norge (Sian) holdt en markering på Torvet i Trondheim. Der ble Sian møtt av motdemonstranter, som kastet egg, brød, fiskekaker, stein, bord og stoler og metallgjenstander på politiet.

Én politimann ble truffet av en stein under demonstrasjonen.

Ifølge dommen kastet mannen i 20-årene egg. Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle dømmes til 24 dagers fengsel, men retten dømte ham under betydelig tvil til 30 timers samfunnsstraff.

– Helt avgjørende er hans tilståelse. Uten denne ville reaksjonen vært fastsatt til ubetinget fengsel, heter det i dommen.

Mannen har vedtatt dommen.

(©NTB)