– Vi har fått ganske mange interessante tips fra publikum, og mange av tipsene er nyttige. Vi går gjennom tipsene nå og følger dem opp så fort som mulig. Generelt går tipsene på ektemannens bil og bevegelser, opplyser politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den 33 år gamle firebarnsmoren fra Eritrea ble funnet død i en bratt skråning i forstaden Trolla tirsdag 7. april. Den drapssiktede ektemannen ble pågrepet senere samme kveld.

Politiet delte fredag et bilde av familiens bil, en grå Mitsubishi Outlander 2010-modell, og ba folk melde fra dersom noen har sett bilen mellom fredag 27. mars og tirsdag da 33-åringen ble funnet. Ektemannen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i full isolasjon.

Ukjent åsted

Foreløpig vet ikke politiet med sikkerhet når kvinnen ble drept. Åstedet for drapet er heller ikke funnet.

– Vi har flere opplysninger i saken som tyder på at hun ikke har vært i live etter 28. mars. Vi må vente på svar fra den endelige obduksjonsrapporten og sammenholde det med elektroniske spor og øvrig kartlegging før vi kan si noe sikkert. Vi må også få svar på tekniske undersøkelser når de gjelder åstedet, som vi foreløpig ikke vet med sikkerhet hvor er, sier Bøklepp.

Image with visual paralax effect

Foto: Frank Valde

Kvinnen kan altså ha vært død i ti dager da hun ble funnet. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun har vært utsatt for ytre vold.

Politiadvokaten sier etterforskningsteamet i Trondheim nå jobber med å analysere all den informasjonen de har samlet inn.

– Vi må prøve å legge hele puslespillet og tidslinjen, og vi må se om det er vesentlig informasjon vi mangler. Vi gjennomgår alle elektroniske spor og forsøker å gjøre en grundig analyse, sier hun.

Image with visual paralax effect

Foto: Joakim Halvorsen 

Avhøres tirsdag

Ektemannen har forklart at han la ut på en fire timer lang kjøretur rundt klokka 8 lørdag 28. mars. Turen gikk fra familiens hjem på Flatåsen, via Hommelvik langs gamle E6 til Stjørdalen og videre mot Storlien på grensa til Sverige.

Politiet er blant annet interessert i opplysninger om noen har sett bilen, siktede eller gjenstander som ikke hører normalt til på rasteplasser eller langs veien. Stedet der kvinnen ble funnet drept, ligger vest for Trondheim, og altså ikke langs strekningen mannen skal ha kjørt 28. mars.

Det legges fortsatt opp til at den siktede mannen skal avhøres på tirsdag. Han nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre, men samtykket til fengslingen, opplyste mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium, til NTB torsdag.

(©NTB)