Malin fra Trondheim skriver bestselgere på løpende bånd

Nyheter: Malin Falchs Nordlys-serie har vært et nærmest fast innslag på bestselgerlistene siden den første boken utkom i 2018.

Bokserien er trykket i nærmere 300 000 eksemplarer i Norge og er blitt solgt til 10 land. Og når bok nummer seks nå er klar, er det med et opplag på 25 000 bøker, heter det fra forlagshold.

Sot på Solsiden: Vi skapte stedet vi selv ønsket å henge på

Norrøn mytologi

Tegneserieskaperen sier seg inspirert av både norrøn mytologi, Kittelsen, Asbjørnsen & Moe, Disney samt japansk manga. Nordisk natur, fabeldyr, orakler og vikinger er blant ingrediensene.

Serieskaper Malin Falch kommer fra Trondheim. Som 19-åring dro hun til USA for å utdanne seg ved Academy of Art University i San Francisco. Der vant hun tre studentpriser; for beste design, beste animasjon og beste bakgrunnsdesign.

Spilldesign

Falch jobbet deretter en periode for spilldesignselskapet Zynga Inc. i Silicon Valley, før turen gikk tilbake til Norge – der drømmen om å skape et egent tegneserieunivers ble realisert. Det gikk veien og har ført til priser som Arks barnebokpris og Kudpris.

Etter å ha levert to Nordlys-bøker på ett år, har Falch også andre ting på tegnebrettet. Ikke minst ser vi henne i realityserien «Love IRL» på TV Norge/Discovery, og videre sysler hun med ei bok om karakteren Lotta, kjent fra Nordlys-bøkene; Ei bok som etter planen skal utkomme høsten 2023.

Forrige bok i Nordlys-serien – «Trollriket» – ble den mest solgte barne- og ungdomsboken i 2021. Rettighetene til serien er foreløpig solgt til Sverige, Danmark, Island, Finland, Nord-Makedonia, Bulgaria, Romania, Polen, Tyskland og Slovakia.

Nordisk Film har dessuten sikret seg filmrettighetene.