Får seg ny jobb: Nå blir Magnus Reitangruppens «onkel skrue»

Nyheter: Reitangruppen etablerer investeringsselskapet Reitan Kapital

Reitangruppen etablerer et nytt forretningsområde, i form av investeringsselskapet Reitan Kapital. Selskapet skal ledes av Magnus Reitan. Johannes Sangnes overtar dermed som administrerende direktør i Reitan Convenience.

– De seneste 15 årene har Reitangruppen gjennomført en rekke større og vellykkede oppkjøp. Oppkjøpsgjelden er nå nedbetalt, og selskapet får dermed en overskuddslikviditet som må forvaltes. For å profesjonalisere denne forvaltningen skal vi bygge opp et eget forretningsområde ved å etablere investeringsselskapet Reitan Kapital, sier Odd Reitan.

– Reitan Kapital skal ivareta og utvikle finansielle verdier for Reitangruppen gjennom å bygge en diversifisert og global finansiell portefølje ved siden av våre eksisterende forretningsområder. Denne skal bidra til soliditet og langsiktighet for Reitangruppen som familiebedrift, sikre arbeidsplasser og muligheter for fremtidige investeringer i kjernevirksomheten, samt være en økonomisk buffer i vanskelige tider, sier den nye administrerende direktøren i Reitan Kapital, Magnus Reitan.

Magnus Reitan har jobbet med finans og investeringer i mange år, blant annet ved opprettelsen og driften av Allegro Kapitalforvaltning, opprettelsen og driften av Reitan Invest og som finansdirektør i Reitangruppen. Han skal fortsatt følge Reitan Convenience tett som nestleder i styret, med Odd Reitan som styreleder.

– Mye av min profesjonelle bakgrunn og kompetanse har jeg fra investeringer og finans. Etter elleve fantastiske år i Reitan Convenience, blir det nå både spennende og utfordrende å bygge opp et rendyrket investeringsselskap for Reitangruppen, sier Magnus Reitan.

Reitangruppen etablerer et nytt forretningsområde, i form av investeringsselskapet Reitan Kapital. Selskapet skal ledes av Magnus Reitan. Johannes Sangnes overtar dermed som administrerende direktør i Reitan Convenience.

Ny sjef i Reitan Convenience

Johannes Sangnes tar over som administrerende direktør i Reitan Convenience AS fra og med 1. juni. Han er i dag Chief Operating Officer i selskapet, samt har verv som styreformann for Reitan Convenience i Finland og Baltikum. Han har bred, internasjonal bransjeerfaring, og har tidligere ledet Reitan Convenience sin virksomhet i både Norge, Sverige og Finland med stor suksess.

– Johannes er en av våre mest suksessfulle og betrodde ledere. Han har lang erfaring fra Narvesen, hvor han jobbet allerede før Reitangruppen kjøpte selskapet i 2001, og har siden hatt en rekke tunge lederverv hos oss. Jeg er trygg på at han er den rette til å lede Reitan Convenience videre inn i fremtiden, sier styreleder Odd Reitan.

Reitan Convenience omfatter Narvesen i Norge, Latvia og Litauen, Pressbyrån i Sverige, 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark, R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, samt Lietuvos Spauda i Litauen. Reitan Convenience har en markedsledende posisjon i alle sine land. Antall utsalgssteder per 30. april 2016 var 2 355, og selskapet hadde i 2015 en omsetning på 15,5 milliarder kroner.