Luftforsvarets musikkorps i Trondheim kan være reddet

Nyheter: Styreleder i TSO, Birger Millan Myraunet, skal nylig ha uttalt på et internt møte i Trondheim Symfoniorkester at Luftforsvarets Musikkorps "er reddet". I tillegg har Kulturdepartementet entret ringen i forhandlingene for å se på en ny finansieringsløsning for alle Forsvarets musikkorps.

Trondheim24 kjenner til at Myraunet ikke skal ha oppgitt kildegrunnlag for sin påstand, og heller ikke besvart oppfølgingsspørsmål fra deltagerne.

Millan Myraunet, avviser imidlertid overfor trondheim24 at det var slik ordene falt:

-Det jeg har sagt er at jeg er svært optimistisk og vet at det forhandles mye på Stortinget i disse dager. Det har vært en voldsom mobilisering fra alle kanter fordi mange er opptatt av å bevare korpsene, sier Myraunet til trondheim24.

For TSO er det avgjørende å ha tilgang på blåsere med høy kompetanse og korpset og TSO har samarbeidet om konserter i mange år.

Kulturdepartementet har entret ringen

En sak i Dagbladet i går bidrar ytterligere til at det nå sprer seg positive rykter om at korpset er reddet blant de vel 30 ansatte. 

Utgangspunktet er den foreslåtte langtidsplanen for Forsvaret, der forslaget er at  Luftforsvarets musikkorps i Trondheim og Kongelige Norske Marines musikkorps i Horten, legges ned.

Men nå har Kulturdepartementet entret ringen i de tøffe forhandlingene for å se på en ny finansieringsløsning for alle Forsvarets musikkorps.

Kampen for å bevare det nedleggingstruede korpset pågår for fullt, og det avgjørende slaget står i Stortingets korridorer.

Der skal det være oppnådd en viss forståelse om at det ikke oppleves som riktig at korps og kampkraft kriger om de samme budsjettmidlene.

Det er tidligere funnet tilsvarende løsninger knyttet til de nasjonale festningsverkene, som formelt ligger under Forsvaret, men finansieres særskilt.

Festkonsert blir det uansett

Truslene om nedleggelse har ført til et voldsomt  engasjement blant folk i Trondheim: I september samlet det seg tusenvis av mennesker på Torget under et støttearrangement, og Facebook-siden «Bevar Forsvarets Musikk» har mer enn 13000 likes.

Luftforsvarets musikkorps ble opprettet i 2006 men har allikevel en nesten to hundre år lang historie som korps i Forsvaret.

Det ble opprettet i 1818 som 5. brigades musikkorps og senere som 5. divisjons musikkorps.

Uansett utfall: 10 november blir det Luftforsvarets festkonsert på Byscenen. Musikerne lover høy gåsehudfaktor med musikk blant annet fra filmer med fly i fokus.