– Ivar Koteng må begynne å snakke med folk i klubben

Nyheter: Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier klubbens sparkede trener Kåre Ingebrigtsens uttalelser om når den nye treneren fikk jobbtilbudet, er løgn.

Pressekonferansen i Glasgow tirsdag kveld har ført til forvirring rundt hendelsesforløpet da Ingebrigtsen i forrige uke ble sparket og erstattet av Rini Coolen på midlertidig basis.

Ingebrigtsen fikk beskjed av Koteng om at han var sparket torsdag ettermiddag. Den sparkede suksesstreneren sier til VG at han er blitt fortalt at Coolen fikk RBK-tilbudet mandag 16. juli.

– Rini Coolen ringte meg torsdag kveld og fortalte at han hadde fått tilbud om å trene Rosenborg mandag, altså to dager før kampen mot Valur på Lerkendal, sier Ingebrigtsen, som legger til at han ble overrasket over at nederlenderen sa «mandag».

– Men jeg tenkte ikke så mye over det før noen ba meg se pressekonferansen nå i kveld, hvor det virker som om Ivar Koteng må hjelpe alle med hukommelsen.

– Løgn

Men Koteng avviser Ingebrigtsens uttalelser.

– Dette er løgn fra Kåre Ingebrigtsen, sier han til avisen.

Etter pressekonferansen ble Koteng sitert på følgende i VG da han ble bedt om en oppklaring:

– Coolen fikk jobben en halvtime før Rosenborg mot Valur på Lerkendal. Da styremøtet var ferdig, ble han spurt.

Senere sa Koteng til TV 2 at han var feilsitert.

– Jeg avtalte onsdag kveld å møte ham neste morgen, og halv ni neste morgen ble han spurt. Akkurat det samme sa jeg til VG, sa Koteng opprørt til kanalen.

– Vi hadde ikke et styremøte før det. Han (Coolen) rotet med datoen bare, la han til.

– Overraskende

Ingebrigtsen sier til VG sent tirsdag kveld at han er forbauset over Kotengs nye utspill.

– Det er overraskende at Ivar Koteng kaller dette løgn. At Coolen fikk tilbud om jobben forrige mandag, det har jeg fra flere hold i klubben, inkludert Coolen selv. Så jeg tror heller at Koteng må begynne å snakke med folk i klubben sin, sier han.

Det er Coolens ulike svar og forsnakkelse i forkant av onsdagens kamp mot Celtic som har fått uklarheten fram i lyset. Nederlenderen sa først at han ble spurt mandag i forrige uke. Det vil si to dager før kampen mot islandske Valur i mesterligakvalifiseringen. Senere gikk han tilbake på det.

Motstridende

Dette var det Coolen sa først da han tirsdag kveld ble spurt om når fikk tilbudet om å steppe inn etter Ingebrigtsen:

– Det var forrige mandag, jeg tror det var mandag. Det var i hvert fall tre dager før vi begynte treningen. Klubben tok avgjørelsen om å bytte trener, og spørsmålet var om jeg kunne steppe inn og hjelpe klubben. Det sa jeg ja til.

Senere gikk han tilbake på den uttalelsen. Han fortalte at han ble spurt om å ta over trenerjobben etter Valur-kampen. Det ble starten på en kveld med full forvirring rundt hva som faktisk foregikk på Brakka i forrige uke.

Coolens første oppgave blir å lede RBK i onsdagens bortekamp mot Celtic i jakten på mesterligaspill. Han debuterer på en intim arena som tar over 60.000 tilskuere.

(©NTB)