Lisa Tønnes søken etter røttene i Iran kan bli dokumentar

Nyheter: Midtnorsk filmsenter gir 150.000 kroner i utviklingsmidler til det som kan bli en dokumentar med arbeidstittelen "Forlatt".

Bak ideen står filmskaperen Mali Finborud Nøren, som er tiltenkt manus og regi. Tildelingen som ble gjort denne uka innebærer at Tønne og regissøren skal utrede og ta stilling til om ideen er noe å gå videre med.

Både Tønne og regissør uttrykker overfor trondheim24 at de ikke ønsker omtale av prosjektet – til tross for at en riksdekkende NTB-melding om tildelingen på 150.000,-  ble publisert fredag formiddag.

– Jeg har fått midler til å finne ut om dette kan bli en dokumentar, og det handler om Lisas røtter, opplyser Finborud Nøren.

Bak seg har Nøren dokumentarer som «Memento Mori – husk på døden» (2008), den prisvinnende «Uteliggernes sang» (2010) og «Mammas drøm» (2016).

Midtnorsk Filmsenter som har tildelt midlene er et offentlig eid aksjeselskap som eies av Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim Kommune i felleskap med det formål å utvikle Trøndelag som filmregion.

Forlatt

«Forlatt» følger den 41 år gamle komikeren og podkastkjendisen på jakt etter røttene. Om handlingen heter det:Som baby ble Lisa Tønne forlatt av foreldrene og senere adoptert fra Iran til Norge. Hvor mye av den aller tidligste opplevelsen i livet har satt seg i kroppen?»

I et intervju lagt ut på Byhaven.no har Tønne sagt om det å bli forlatt i en kurv på en trapp, få dager etter at hun ble født:

– Jepp, avvist fra første stund. Mentalt husker jeg ikke noe av det, selvsagt. Men kroppen husker.

Lisa Tønne er frem til juni å se i tittelrollen i Trøndelag Teaters anmelderroste vårmusikal «Tordenskjold – Alle tiders trønder», som hadde urpremiere i februar.