– Vi ser etter gamle ruller som folk har liggende på loftet. Gjerne filmer fra hverdagen i Trondheim som viser kjente steder utenfor husets fire vegger, sier Magnus Skatvold, regissør i Spætt film, til NRK Trøndelag.

Sammen med produsent Dag Hoel er han nå interessert i å komme i kontakt med folk i byen som kan ha egne filmopptak liggende.

Filmprosjektet «Trondheimsveien», som er et samarbeid mellom produksjonsselskapene DHF og Spætt Film, er godt i gang, og skal etter planen lanseres under neste års Kosmorama.

–Neste år fyller Trondheim Kino 100 år, og i den anledning passer det da godt å lage en sånn film, sier produsent Dag Hoel til NRK Trøndelag.

Filmskaperne i Trondheim  ønsker seg filmklipp fra hele 1900-tallet.  Jo eldre jo bedre, og det skal gjerne kunne fortelle en historie.

– Dette er spennende stoff. Folk liker det, og synes det er spennende å grave i vår egen historie. Når vi får vist den servert som en filmfortelling, så blir det gripende og noe som angår oss alle. Dette er en film både godt voksne og de yngre vil synes er spennende å se, forteller produsent Dag Hoel.