«Jeg banker på, og ut kommer det en prostituert dame i morgenkåpen min»

Nyheter: Leiligheter i Trondheim leies ut på Airbnb, og brukes videre til hallikvirksomhet. Også de prostituerte blir lurt.

I forrige uke meldte VG om Trondheims-studenten som leide ut leiligheten sin i Trondheim i jula. En bruker av Airbnb hadde leid den, og tre uker senere kom Kim hjem til en politietterforskning:  Prostituerte hadde benyttet leiligheten hans over lengre tid.

Nå viser det seg at en leietager med samme navn, som trolig er falskt, har leid flere leiligheter, som er fremleid til prostituerte i Trondheim:

– En person har trolig leid flere leiligheter, og vedkommende ser deretter ut til å ha fremleid til prostituerte, bekrefter politiførstebetjent Arild Hopsø ved Sentrum politistasjon i Trondheim overfor VG.

Avisa har har snakket med en av de berørte som ikke vil stå frem med navn. 24-åringen forteller at han leide ut i ti dager mens han selv var borte, og kom hjem til det han selv mener var en prostituert kvinne, iført sin egen morgenkåpe.

– Vi hadde en avtale om at nøkkelen skulle legges i postkassen da utleieren hadde dratt. Jeg kommer hjem, og da ligger den ikke der. Så jeg går opp til leiligheten, ser at døren er låst og hører at det er folk inne. Jeg banker på, og ut kommer det en prostituert dame i morgenkåpen min, forteller han til VG.

Saken etterforskes nå som tyveri og bedrageri, men mannen som har drevet fremleievirksomheten er som sunket i jorden.

I en epost til VG skriver Airbnb at de har nulltoleranse for denne typen hendelser, de har fjernet den aktuelle gjesten fra Airbnbs nettsider og vil bistå politiet i etterforskningen.

Verken Forbrukerrådet eller Huseiernes Landsforbund vet hva man som huseier skal gjøre om man opplever prostitusjon på egen eiendom utleid til korttidsleie.