Lei av å betale 700 kroner flaska? Sjekk denne oversikten over utelivets beste tilbud på bobler og vin

Nyheter: I Trondheim kan du raskt betale tregangen på polets pris for en vinflaske på byen. Her får du en liten og foreløpig oversikt over utesteder som kjører faste tilbud på god vin som ikke koster skorta.

PS. Oversikten er på ingen måte utfyllende, tips oss gjerne om steder som kjører godpris på flasker med rød eller hvit: Send oss en melding her! Oversikten oppdateres fortløpende. 

Av og til er det deilig å kose seg med en flaske vin eller to ute blant folk, uten at det gjør et altfor blodig innhugg i budsjettet. Vi har vært ute i felten og luktet, smattet og svelget og det viser seg at vi stort sett snakker om akseptabel, lettdrukket bordvin, som enkelte plasser også kan nytes i sola på fine uteserveringer, og ingen har servert regelrett svip på sine kampanjedager.

Den beste dealen vi har funnet så langt får du hos Sot på  Solsiden: 

Sot på Solsiden: Plassen har blitt en klassiker på Solsiden-rekka. Her er det burgernerdene som regjerer, og stedet er udiskutabelt på topp tre blant byens beste burgermakere. Sot har også de siste årene blitt et møtested for kokker og andre som jobber i restaurantbransjen, i tillegg til mange faste gjester. David Lian, som driver plassen klinker til med byens beste deal på alkohol: Hver fredag på såkalt «afterwork» får du kjøpt en helt grei rød eller hvit italiener til 200 kroner frem til klokka 2200. Søndager får du en flaske prosecco til 249,- kroner i tillegg til hyggelig pris på jægermeister og breezer 70,-). Mandager er det godpris på o,4 Dahls til 65,-. Vår trofaste følgesvenn Fernet betaler du 50 spenn for uka gjennom.

Den gode nabo på Bakklandet: Kanskje den puben i hele byen som er minst i vater. Lokalisert i en eldgammel, skeiv brygge, midt i det turistvennlige smørøyet på Bakklandet er dette en plass med plenty sjarm og sjel. Det skjer også ting på kjøkkenet. Enkelt, men innimellom veldig godt! På Den gode nabo er det mandag som gjelder for trange budsjetter. Da får du en flaske rød, hvit eller musserende til hyggelige 250 kroner, som vi så langt ikke har rukket å sjekket ut.

San Sebastian: Tapaskjede i sterk vekst med avleggere på Torvet, Lade, Stjørdal og Levanger. Tirsdager har de et godt tilbud på tapasplanke til 175 kroner kroner, som ikke alltid men til tider kan være en bra deal. Husets ukompliserte men deilige tirsdagsvin (rød/hvit) er mer enn godkjent. Den får du på tirsdager til 250 kroner. Og det er en god deal midt på restaurantrekka på Solsiden. Bra uteservering også, perfekt hvis du vil få med deg litt av folkelivet.

Kafe Larsen: På legendariske og brune Kafe Larssen i Fjordgata kjøres fast lavpris på prosecco alle dager til 285,- Utestedet er slett ikke så brunt og slitent som ryktet sier. Denne bula har vært i drift godt over 80 år. Stedet startet i Thomas Angells  gate som en del av et hotell. Hospitset Hotel & Café – som stedet het før familien Larssen tok over driften – ble etablert allerede i 1917. Da tyskerne overtok hotellet og kafeen under okkupasjonen, ble det et yndet stamsted for tyske soldater og norske medløpere som blant annet Henry Rinnan og banden hans. I dag er Kafe Larssen et ujålete, jovialt sted med hyppig konsertvirksomhet. Her er det jevnlig livekonserter. Se opp for jamsessions på onsdager tidvis høy kvalitet.

Kafe Skuret, Fosenkaia: Rustikk konsertplass på Fosenkaia med matservering. Vafler, fiskesuppe og knallgod bacalao laget av de dyktige kokkene hos søsterrestauranten Troll, som ligger et steinkast unna. Skuret kan skilte med det som trolig er byens mest unike uteservering. Her sitter du på bryggekanten i maritime omgivelser, tett på lukta av nytjæra båter, måkeskrik og Nidelva som siger forbi. I år selger de flasker med rød og hvit til  298,- når det ikke er arrangement vel og merke. En av Trondheims virkelige perler, dette.

Bakgården Tapas: På byens første tapas-restaurant i Kjøpmannsgata kjøres det også priskutt på godt i glasset. Torsdager er det «Spansk Aften» som seg hør og bør i et tapashus. Du får et tapas fat med oliven, manchego-ost og serranoskinke til 150 spenn. En veldig god match er en crispy og moderne spansk cava prissatt til 350 kroner flaska. Samme prisen gjelder for en mugge med rød eller hvit sangria. Er det fin temperatur så drikk og spis på uteserveringen.  Bakgården har kanskje Trondheims hemmeligste men herligste uteservering.