Hun skal lede flere hundre frivillige i Trondheim

Nyheter: TV-aksjonen 2018 går til Kirkens Bymisjon. Hildegunn Gutvik skal lede arbeidet med den årlige dugnaden i Trondheim.

– Engasjementet blant trondhjemmerne er stort, og i TV-aksjonen kan alle kan bidra på sin måte. Særlig i år når aksjonen handler om at i Norge i dag er det altfor mange som står utenfor, håper jeg vi kan få til en inkluderende TV-aksjon som også får med folk som ellers ikke inviteres med i frivillig arbeid. Alle har behov for å bli inkludert og føle seg nyttig, sier Gutvik i en pressemelding.

Hun gleder seg til å ta fatt på jobben med å mobilisere flere hundre frivillige og bøssebærere i Trondheim.

– Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er så viktig. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, sier Gutvik.

Et varmere samfunn

Årets TV-aksjonsmidler går til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. TV-aksjonen går av stabelen 21.oktober.

– TV-aksjonen er helt unik i verdenssammenheng. Da samles hele Norges befolkning for en viktig sak én søndag i oktober. Kongefamilien, statsministeren, næringsliv, organisasjoner, trossamfunn og mannen og dama i gata bidrar alle til å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, sier Gutvik.

Fakta om TV-aksjonen:

· TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 21. oktober.

· Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere samfunn ved å åpner dører og skape flere møtesteder for mennesker som har falt utenfor.

· NRK TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.

· Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.