Langet ut mot RBK-ledelsen på direkten, nå tar TV-kanalen selvkritikk

Nyheter: Søndag langet Kåre Ingebrigtsen ut mot ledelsen i Rosenborg som ekspert for Eurosport. Nå innrømmer kanalen at den tidligere RBK-treneren gikk for langt.

– Kåre er ansatt som fotballfaglig ekspert. I går gikk han på et tidspunkt utenfor denne rollen, skriver kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery, i en uttalelse, ifølge Aftenposten.

– Dårlg trent

Det var etter 0-3-tapet for Molde at Ingebrigtsen – som i fjor fikk sparken som hovedtrener i Rosenborg – gikk sterkt i rette med den jobben klubbens ledelse for øyeblikket utfører.

– Jeg tenker på ledelsen … Den sportslige ledelsen i klubben. Ivar Koteng veiver, er blitt fysisk trener og forteller at de er dårlig trent. Men det er bare unnskyldninger, sa Ingebrigtsen blant annet i Eurosport-studioet.

Reagerer

Blant dem som reagerer er journalistikkprofessor Svein Brurås ved Høgskolen i Volda.

– Kåre Ingebrigtsen er en nylig sparket Rosenborg-trener som har sterke personlige interesser i hvordan Rosenborgs svake seriestart forklares. Hvis han samtidig brukes som redaksjonell medarbeider, kommenterer og driver journalistikk på Rosenborg, så har redaksjonen misforstått noe helt vesentlig, sier han til Aftenposten.

RBK tok kontakt

Ifølge VG tok RBK-ledelsen mandag kontakt med Discovery, som driver Eurosport, for å ta opp Ingebrigtsen uttalelser. Skoland og RBK-direktør Trond Alstad bekrefter kontakten.

Skoland sier at de vil snakke med Ingebrigtsen foran kommende helgs kamper og sendinger.

– Vi skjønner at det kommer reaksjoner etter gårsdagens sending, og vi evaluerer sendingen og diskuterer sammen med Kåre hvordan vi justerer oss til neste helg, skriver Skoland.

– Ingen kommentar

Ingebrigtsen sier til VG at han ikke ønsker å kommentere sine egne uttalelser, men viser til Discoverys ledelse.